Jarige fotoclub organiseert fotowedstrijd voor de jeugd

Dit jaar wordt in Nederland 75 jaar bevrijding gevierd. In heel het land vinden daarom herdenkingen en festiviteiten plaats. Foto’s maken is net als zeggen wat je wilt zeggen, ook een vorm van vrijheid. Eén van de vrijheden die we dit jaar vieren. Veel scholen geven het onderwerp “Vrijheid” dit voorjaar extra aandacht in hun lessen.

In Loppersum bestaat fotoclub De Wiemers 60 jaar. Dit 60-jarig bestaan wil de fotoclub vieren. Naast de jaarlijkse expositie en een lezing van een bekend landschapsfotograaf, organiseert de fotoclub een fotowedstrijd voor kinderen tot 16 jaar. Deze fotowedstrijd heeft als thema Vrijheid. Vrijheid is een ruim begrip. Vrijheid houdt in dat je vrij bent, om zelf te bepalen wat je wilt doen, hoe je het wilt doen enz. Dat je mag zeggen wat je wilt zeggen en dat je mag geloven waarin je wilt geloven. Zolang je dit maar doet zonder iemand kwaad te doen. Laat door het maken van een foto zien wat voor jou vrijheid betekent.

Een deskundige jury zoekt de 15 mooiste foto’s uit. Onder de beste foto’s worden mooie prijzen verloot zoals cadeaubonnen en workshops fotografie. Tevens worden de 15 beste foto’s een week lang geëxposeerd in de Petrus en Pauluskerk in Loppersum tijdens Koningsdag en de week tot aan 5 mei, de bevrijdingsdag.

Maak met je mobieltje, een tablet of een andere camera, foto’s van het onderwerp vrijheid en stuur maximaal 3 foto’s naar het e-mailadres fotoclubdewiemers@gmail.com. Vermeld duidelijk je naam, adres en je leeftijd.

De wedstrijd sluit op 31 maart 2020.