Ties Swijghuizen benoemd tot Lid van Verdienste Lopster Störmvogels

Zondag 12 januari heeft shantykoor de Lopster Störmvogels haar traditionele Nieuwjaarsvisite gehouden. Voorzitter Jan Hendrik Klinkhamer kon een bomvolle zaal van Ons Dorpshuis in Loppersum welkom heten. De voorzitter blikte kort terug op het afgelopen jaar.

Ook werd een één van de muzikanten gevraagd naar voren te komen. Ties Swijghuizen uit Uithuizermeeden had te kennen gegeven te stoppen als accordeonist bij de Lopster Störmvogels. Na 16 jaar trouwe dienst zoekt Ties een nieuwe uitdaging in de muziek. “Geen shantykoren meer,“ aldus Ties.

Het bestuur van de vereniging heeft gemeend om Ties Swijghuizen te benoemen als LID van VERDIENSTE van de vereniging. Een prachtige oorkonde (gemaakt door bestuurslid Henk Reininga) werd door voorzitter Jan Hendrik Klinkhamer aan Ties overhandigd. Zijn vrouw kreeg een mooie boeket bloemen en de beide dochters werden verblijd met een grote zak snoep. Een groot applaus van de aanwezigen volgde.

Mieke ten Boer kreeg ook een mooie boeket bloemen overhandigd, omdat zij de overgang van de “oude penningmeester” naar de “nieuwe penningmeester” op dit moment begeleidt en de sponsor- en donateursadministratie bijhoudt.

Na het officiële gedeelte werd een aantal liedjes gezongen olv dirigent Wim de Bos (die overigens zijn contract met een jaar heeft verlengd) samen met het orkest. Omdat de liedjes werden geprojecteerd op een groot scherm konden alle aanwezigen uit volle borst meezingen.

Na de borrel en de hapjes werden de aanwezigen getrakteerd op een stamppotbuffet. Het buffet bestond uit boerenkool, hutspot en zuurkool met worst en een bal gehakt. Dat dit zeer in de smaak viel was na afloop wel duidelijk, want de bodem van de pannen waren duidelijk zichtbaar. Gastheer Erik Schelling van Ons Dorpshuis verdient dan een groot compliment voor de goede verzorging.

Tijdens het stamppotbuffet werd de zaal verrast met een optreden van het duo Willem Kramer op accordeon en Henk Mast op gitaar met het zeer bekende nummer Bloody Mary. Er volgden spontaan nog een paar liedjes van de beide heren. De zaal genoot volop.

Reikhalzend wordt er alweer uitgekeken naar volgend jaar wanneer ongetwijfeld weer een Nieuwjaarsvisite wordt gehouden.

(foto: Ties Swijghuizen, Lid van Verdienste met gezin, geflankeerd door voorzitter Jan Hendrik Klinkhamer; foto gemaakt door Menne Tillema)