Vlag uit op bevrijdingsdag 20 april

Maandag 20 april is het 75 jaar geleden dat het dorp Loppersum door Canadese militairen is bevrijd. Het Comité-4 mei vraagt alle Lopsters deze dag de vlag uit te steken om dit heuglijke feit te vieren, maar ook stil te staan bij de drie burgerslachtoffers die in ons dorp op die dag gevallen zijn: Rudolf en Mans Nienhuis en Ida Nienhuis-Meruma, plus de twee burgerslachtoffers die op 20 april door een granaatinslag in het voormalige tolhuisje aan de Wijmersweg zijn omgekomen: Pieter en Kornelis Schaaphok. Alle genoemde slachtoffers liggen begraven op de algemene begraafplaats in Loppersum.

Vanwege de beperkingen organiseert het Comité-4 mei dit jaar uiteraard geen gezamenlijke herdenking. Het Comité respecteert iedereen die besluit om op 20 april de vlag niet uit te steken, vanwege de vele corona-slachtoffers.