Sleuteloverdracht nieuwe huurwoningen Badweg

Op vrijdag 17 april heeft woningstichting Wierden en Borgen de sleutels – keurig op anderhalve meter afstand – overhandigd aan de nieuwe huurders van tien nieuwe twee-onder-een-kap woningen aan de Badweg. De woningen zijn aardbevingsbestendig, aardgasvrij en energiezuinig.

Met de oplevering van deze tien nieuwe woningen aan de Badweg is de eerste fase van de versterkingsopgave van de woningstichting in Loppersum gerealiseerd. Wierden en Borgen staat vanwege de aardbevingsproblematiek voor een grote opgave in het dorp Loppersum. De afgelopen twee jaar versterkte en verduurzaamde de woningstichting 89 woningen in Loppersum tot aardbevingsbestendige en energiezuinige woningen. Circa 100 woningen worden nog aangepakt. De plannen voor de nieuwbouw worden stap voor stap uitgewerkt, in nauw overleg met de bewoners.

De woningen aan de Badweg zijn gebouwd door aannemer Vuurboom. De woningen zijn met een slaapkamer en een badkamer op de begane grond levensloopbestendig. De staalframebouw en de fundering van schuimbeton zorgen voor aardbevingsbestendigheid. Goede isolatie, een warmtepomp en zonnepanelen maken de woningen energiezuinig, Op de eerste verdieping bevinden zich twee slaapkamers, de woningen hebben in totaal drie slaapkamers. Vijf huishoudens woonden voor de sloop al aan de Badweg en keren terug; daarnaast zijn er vijf nieuwe bewoners voor de nieuwbouw gevonden.