Ons Dorpshuis ontvangt € 150.000 subsidie

Het dorpshuis van Loppersum is één van de zes projecten in de provincie die geld krijgen van de subsidieregeling zorg en voorzieningen. In Loppersum komt een Dorpshuis 2.0, voor de doorontwikkeling en uitbreiding van het bestaande naar een multifunctioneel dorpshuis in Loppersum is € 150.000,– beschikbaar.

Met de subsidieregeling zorg en voorzieningen wil de provincie Groningen de voorzieningen en de zorg versterken, verbeteren en toekomstbestendig maken. Goede ideeën voor het samenvoegen van meerdere functies en voorzieningen in één gebouw waar de functie ‘zorg’ onderdeel van uitmaakt, bijvoorbeeld een huisarts- of fysiotherapiepraktijk, buurt- of thuiszorg komen in aanmerking voor een subsidie. Dat geldt ook voor plannen om de zorg te verbeteren en toekomstbestendig te maken.

Interview Joop Siepel

Vrijdagmiddag schoof voorzitter Joop Siepel aan bij het radioprogramma Lunchradio van Omroep Eemsdelta om te vertellen over de plannen die het bestuur heeft met het dorpshuis. Luister het interview hieronder terug: