Start Tocht om de Noord zondag in Loppersum

Op zondag 19 september is de start van de 20 kilometer wandeltocht in Loppersum. Er komen op deze dag 2.500 lopers langs de straten. Dat is best veel, en daarom zullen de wandelaars dit jaar met de trein worden vervoerd. Hierdoor ontstaan er geen parkeerproblemen. Om 7.43 uur komt de eerste trein aan, waarin zich 250 wandelaars bevinden. Dit gaat elk half uur zo door totdat alle wandelaars zijn gearriveerd.

De route door Loppersum is als volgt: Stationsweg, stukje Molenweg, Schepperij, Wirdumerweg (bij het Dorpshuis zijn toiletten geplaatst), door de Petrus en Pauluskerk, over het Marktplein, Hogestraat, Middenstraat en daarna lopen de wandelaars via de Wijmersweg richting Garrelsweer. De uiteindelijke bestemming is via Appingedam en Farmsum naar Delfzijl.

Het organiserend comitΓ© vraagt de bewoners om op deze zondag de vlag uit te hangen en/of een vlaggenlijn op te hangen. U mag ook een muziekinstallatie neerzetten of zelf muziek maken. Heeft u verder ideeΓ«n dan mag u altijd iemand van de organisatie in Loppersum aanspreken als u ze tegenkomt.

Namens organisatie TODN Loppersum,
Els Zwerver
Herman Rinket
Geert Jan Reinders