Minicursus Bubbels en Bellen in bibliotheek

In maart organiseert De Jonge Onderzoekers Eemsdelta een minicursus in de bibliotheek van Loppersum: maak je eigen frisdrank, tandpasta of haargel!

Vanaf 3 maart gaan kinderen gedurende drie donderdagmiddagen aan de slag met chemie. Bij veel producten die je dagelijks eet en gebruikt speelt chemie een rol. Aan de hand van een paar eenvoudige proefjes leren ze wat chemische reacties zijn en hoe je hier, zonder dat je je er bewust van bent, iedere dag mee te maken hebt. Tijdens deze bijeenkomsten krijgen ze de kans om hun eigen haargel, tandpasta of frisdrank te maken.

De minicursus is een samenwerking tussen Biblionet Groningen en De Jonge Onderzoekers Eemsdelta. Voor de bibliotheek betekent een minicursus een aanvulling op het programma-aanbod terwijl De Jonge Onderzoekers Eemsdelta op deze manier meer kinderen in de regio kan bereiken.

Aanmelden

Aanmelden voor de minicursus kan via de website van De Jonge Onderzoekers Eemsdelta.