LOPEC zoekt projectleider warmtenet

In de nabije toekomst zal een deel van Loppersum worden aangesloten op een warmtenet. Energiecoöperatie LOPEC organiseert hierbij de vertegenwoordiging van het bewonersbelang. Om ervoor te zorgen dat de overstap op het warmtenet zo soepel mogelijk verloopt, zoekt de coöperatie een Projectleider Achter de Voordeur. Hij of zij ontzorgt eigenaren van woningen en gebouwen bij de overstap op het warmtenet.

Wat doe jij?

Het aansluiten van een woning of gebouw op een warmtenet is maatwerk. De precieze werkzaamheden hangen af van de persoonlijke situatie. Als Projectleider Achter de Voordeur voer je keukentafelgesprekken en doe je woningopnames. Je bekijkt samen met de eigenaar en installateur hoe we een woning of gebouw het beste kunnen aansluiten. Daarbij houd je rekening met bijvoorbeeld vloerverwarming en andere installaties. Daarnaast controleer je de isolatiewaarde met de beschikbare software. Ook ondersteun je bij de overstap naar elektrisch koken. Als het nodig is, schakel je op de juiste momenten de expertise in die nodig is om de aansluiting mogelijk te maken. Je werkt hiervoor in een speelveld met de gemeente, LOPEC en eigenaren.

Wie ben jij?

Jij bent een vakspecialist die situaties goed kan inschatten; zowel technisch als sociaal. Je hebt kennis van (installatie)techniek en energieoplossingen. Je weet je een goed eerste beeld te vormen van de bouwkundige staat van de woning. Je hebt een hart voor verduurzaming en voor mensen. Je bent goed in het overbruggen van belangen en hebt de nodige gespreks- en luistervaardigheden. Je bent geduldig, maar bezit overtuigingskracht en besluitvaardigheid. Je bent goed in het optimaliseren van processen, je hebt analytisch vermogen en je bent resultaatgericht.

Wat bieden wij?

Het gaat om een functie voor 8 uur per week, in eerste instantie voor een jaar. We bieden een marktconform salaris, afhankelijk van je kennis en ervaring. Je werkt voor de coöperatie LOPEC. Je maakt onderdeel uit van het projectteam van de gemeente Eemsdelta, LOPEC en samenwerkende organisaties. In je functie word je opgeleid, begeleid en ondersteund door energiecoöperatie Grunneger Power. Zij heeft ervaring met het proces en de functie van Projectleider Achter de Voordeur in soortgelijke projecten. Je hebt dus altijd een sparringpartner.

Interesse in deze functie? Neem dan contact op met LOPEC. Stuur uiterlijk zondag 6 november een e-mail met motivatie en CV naar info@lopec.nl. Op dinsdagmiddag 8 november zijn de eerste gesprekken.