Gratis cursus Veldhulpverlening voor groene vrijwilligers

Landschapsbeheer Groningen organiseert op dinsdag 15 november een gratis cursus Veldhulpverlening. Deze cursus is bedoeld voor groene vrijwilligers en vindt plaats in Ons Dorpshuis aan de Wirdumerweg in Loppersum.

Als groene vrijwilliger werk je soms op afgelegen oneffen terrein, werk je met scherp gereedschap of werk je samen met oudere vrijwilligers die zich ineens onwel kunnen voelen. Om de kans op ongelukken zo klein mogelijk te maken is het belangrijk dat je weet wat je kunt doen en hoe je moet handelen.

Tijdens deze cursus leert Claudia Batterink (EHBO-instructeur) je alle basisvaardigheden. Theorie wordt afgewisseld met praktijk. Aan het eind van de middag weet je wat je kunt doen om een noodsituatie goed aan te pakken, wanneer je 112 inschakelt, en wat je ter plekke kunt doen om het slachtoffer goed te behandelen.

Deze cursus wordt gratis aangeboden vanuit Streekbeheer Eemsdelta voor vrijwilligers die werken in het groen. Aanmelden is noodzakelijk. Dit kan door een mail te sturen naar Jelinda van den Hoven, projectmedewerker van Landschapsbeheer Groningen via j.van.den.hoven@landschapsbeheergroningen.nl.

Cursus Veldhulpverlening
Datum: dinsdag 15 november
Tijdstip: van 14.00 tot 17.00 uur
Locatie: Ons Dorpshuis, Wirdumerweg 21, Loppersum