Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

100 joar Grunnens Laid

28 september 2019 om 17:00

Wij willen laten zien én horen dat we trots zijn op Groningen. Op initiatief van de Tocht om de Noord wordt er daarom op 100 locaties het Grunnens Laid gezongen. Het Gronings volkslied is namelijk niet van één plek, maar van ons allemaal. Overal in de provincie – in álle gemeenten – klinkt op zaterdag 28 september om ca. 17:00u het Grunnens Laid.

Burgemeesters van vrijwel alle Groninger gemeenten doen mee, evenals de Commissaris van de Koning. Het hoofdpodium staat op het Museumplein in Veendam. Op dat podium wordt het volkslied gezongen door bekende Groninger artiesten.

100 locaties

Daarnaast kan men het Grunnens Laid zingen op 100 locaties (‘podia’) in de provincie. Denk aan kerken, borgen, dorpshuizen, verzorgingstehuizen, musea, buurtfeesten en horeca-locaties. Dit provinciebrede festival bestaat daarmee uit kleine bijeenkomsten tot grote manifestaties met bands en koren.

Het volkslied zal onder meer vanuit de Martinitoren in Stad klinken, vanaf het Muziekfestival Delfzijl en in Abraham’s Mosterdmakerij in Eenrum. Ook de supportersvereniging van FC Groningen doet mee en zingt het volkslied in de bus op weg naar de wedstrijd in Amsterdam. Daarnaast wordt het Gronings volkslied gezongen bij andere eeuwelingen, zoals Scholengemeenschap Ubbo Emmius in Stadskanaal en in de Oosterparkwijk.

Zing mee in de Petrus en Pauluskerk

De kinderen van Roemte en de Prinses Beatrixschool zingen in de Petrus en Pauluskerk om precies 17.00 uur het Grunnens Laid. Organist Ab Gramsbergen speelt dan op het gerestaureerde De Mare/Hinsz/Freytag -orgel en begeleidt ons bij het zingen. Iedereen is welkom: vaders en moeders, opa’s en oma’s en verder iedereen die maar mee wil zingen. De kerkdeuren zijn geopend vanaf 16.30 uur

Gegevens

Datum:
28 september 2019
Tijd:
17:00