Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

In gesprek met… Ger van Dam

13 oktober 2022 om 20:00 - 22:00

Op donderdagavond 13 oktober is kunstverzamelaar Ger van Dam te gast in de Petrus en Pauluskerk te Loppersum. Vanaf 20 uur spreekt hij in de eeuwenoude kerk met Melson Zwerver over zijn levenslange liefde voor hedendaagse kunst.

Ger van Dam (1950) maakte op 22-jarige leeftijd kennis met beeldende kunst, toen hij tijdens zijn lunchpauzes bezoekjes bracht aan Museum Boijmans Van Beuningen in Rotterdam. Vanaf dat moment had de kunst ‘hem bij de kladden’, om hem daarna nooit meer los te laten. Hij deed zijn eerste kunstaankopen in september 1972, en na zijn scheiding in 1995 werd elke vrije minuut gewijd aan de kunst. Sinds zijn relatie in 2006 en huwelijk nadien met zijn buurvrouw Wilma, beheerst de kunst niet alleen zijn, maar ook háár leven. In twee woonhuizen in Loppersum, op niet meer dan honderd meter afstand van elkaar, bevinden zich tot in de hoge nokken vele kunstwerken.

Vorig jaar verscheen zijn boek Van ‘kruimelverzamelaar’ tot mecenas, waarin Van Dam zijn boeiende avonturen beschrijft met een ruim aantal kunstenaars uit de MALcollection en meerdere musea in de achterliggende 50 jaar. Het boek is op deze avond tegen een gereduceerd tarief te koop voor 17,50 euro.

De avond begint om 20.00 uur in de Petrus en Pauluskerk Loppersum. Toegang is gratis. Er staat een mandje voor een bijdrage aan de onkosten.

Gegevens

Datum:
13 oktober 2022
Tijd:
20:00 - 22:00

Locatie

Petrus en Pauluskerk (Loppersum)
Loppersum, NL + Google Maps