Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Infoavond Wonen met een PLUS

21 januari om 18:00

Op dinsdagavond 21 januari organiseren de gemeente Loppersum, Woonzorg Nederland, Zonnehuisgroep Noord en de Zorgcoöperatie Loppersum in het restaurant van Wiemersheerd een bijeenkomst over het concept ‘Wonen met een PLUS in Loppersum’. Op deze avond, die van 18.00 tot 21.00 uur duurt, vragen we inwoners uit Loppersum om hierover mee te denken. De avond is bedoeld voor iedereen, jong en oud.

Zo lang mogelijk zelfstandig thuis blijven wonen. Regie over ons eigen leven. Dat is wat iedereen het liefste wil. Wethouder Bé Schollema: ‘Maar mocht dan toch het moment daar zijn dat we wat hulpbehoevender worden, dan is het prettig als er in ons eigen dorp, onze wijk of straat die ondersteuning aanwezig is. ‘Wonen met een PLUS in Loppersum’ noemen we dat.’

Door ‘Wonen met een PLUS’ kunnen mensen langer zelfstandig wonen omdat zorg, ondersteuning en sociale activiteiten dicht bij huis zijn. Tijdens de informatiebijeenkomst horen we graag uw wensen en behoeften over ondersteuning dichtbij. Wat biedt het dorp Loppersum nu, wat willen we houden, wat missen we nog? Dit kan variëren van woonruimte tot winkels die aan huis bezorgen, van buurtvrijwilligers tot een centraal ontmoetingspunt.

Denk met ons mee!

Naast een gezamenlijke aftrap door wethouder Bé Schollema en een interactieve vragenronde, gaan we in kleine groepen uiteen om te praten over uw wensen en ideeën. Dit onder het genot van koffie, thee en wat lekkers.

Aanmelden

Wilt u meedenken? Stuur dan een e-mail naar wonenmeteenplus@loppersum.nl. U kunt zich ook telefonisch bij de gemeente aanmelden via het telefoonnummer 0596 – 54 82 00. In het restaurant van Wiemersheerd is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar, dus vol=vol.

Het Groninger Zorgakkoord

Het concept ‘Wonen met een PLUS’ wordt momenteel ontwikkeld in het kader van Het Groninger Zorgakkoord. Met dit akkoord, in 2018 gesloten door zorgaanbieders, twee woningcorporaties, vijf gemeenten, provincie Groningen, zorgkantoor en zorgverzekeraar Menzis, het Rijk en Nationaal Coördinator Groningen, slaan de partijen de handen ineen om ervoor te zorgen dat Groningers in het aardbevingsgebied ook in de toekomst dicht bij huis kwalitatief goede zorg en ondersteuning in de regio krijgen. Zonnehuis Wiemersheerd en de appartementen ’t Hoge Heem en Dr. P.J. van Leeuwenhof zijn onderdeel van Het Groninger Zorgakkoord.

Let wel: Graag wijzen wij u erop dat de informatiebijeenkomst van 21 januari niet is bedoeld om de ontwikkelingen rondom Wiemersheerd, ’t Hoge Heem en Dr. P.J. van Leeuwenhof te bespreken.

Gegevens

Datum:
21 januari
Tijd:
18:00

Locatie

Wiemersheerd
Wirdumerweg
Loppersum,