Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Lente in Loppersum

26 mei 2018 om 10:00 - 17:00

Slenter over de markt met (regionale) producten, presentaties van verenigingen, inbraakdemonstratie, en laat je inspireren door modeshows, door Famoda om 13:30 uur en Modehuis van Weerden om 14.30 uur.

Neem plaats op één van de zonnige terrassen die Loppersum rijk is, terwijl de kinderen zich vermaken op de bungeetrampoline, bij de ballonnenclown of zich laten schminken.

Op het gemeentehuis wordt de raadzaal ingericht met een expositie van kunstwerken van De Ploeg onder het thema ‘100 jaar De Ploeg’. De raadzaal is geopend van 13 uur tot 16 uur. Leuke prijzen te winnen bij de puzzeltocht “100 jaar De Ploeg” i.s.m. Historische Vereniging Loppersum. Afhalen bij kraam HVL.

Nieuw dit jaar is de poffert bakwedstrijd. Wie bakt de lekkerste, mooiste en/of origineelste poffert? Ga de uitdaging aan en bak een poffert volgens origineel Gronings recept. Of verras de jury met een pittige of juist een zoete variant. Je kunt jouw thuisgebakken poffert inleveren bij de Lopster Kroon tot 11uur. Hierna wordt deze beoordeeld door de jury waarin onder andere Katrien van het Huiskamercafé in Westerwijtwerd, waar al jaren typisch Groningse lekkernijen op de kaart staan. De prijsuitreiking is ’s middag om 14uur. Daarna wordt iedereen uitgenodigd om aan te schuiven en poffert te eten.

Beleef de lente van vorig jaar nog even weer op Lopsternijs.

Gegevens

Datum:
26 mei 2018
Tijd:
10:00 - 17:00