Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Lezing over Loppersum en De Ploeg

17 april 2018 om 20:30 - 22:00

Op dinsdagavond 17 april organiseert de Historische Vereniging Loppersum (HVL) een ledenavond, waarbij Lenny Bulthuis van het Groninger Museum een lezing houdt over kunstenaarscollectief De Ploeg.

Voorzitter Els Zwerver: “Overal in Groningen wordt dit jaar aandacht besteed aan De Ploeg, vanwege het 100-jarig bestaan van de kunstkring. Wandelevenement Tocht om de Noord heeft De Ploeg als thema gekozen en heeft op één van de dagen Loppersum als startplaats. Deze combinatie maakt dat de HVL graag meer wil weten over de combinatie Loppersum en De Ploeg.” Spreker Lenny Bulthuis is als medewerker van het Groninger Museum onder andere bezig met de ontwikkeling van fietsroutes rondom De Ploeg.

De ledenavond is tegen een vrije gift ook toegankelijk voor introducees en niet-leden. Na een algemeen gedeelte zal de lezing rond 20.30 van start gaan in Ons Dorpshuis aan de Wirdumerweg 22 in Loppersum.

Op de afbeelding is het Marktplein van Loppersum rond 1925 te zien op een potloodtekening van Ploegschilder Johan Dijkstra. – Collectie Stichting Johan Dijkstra.

Gegevens

Datum:
17 april 2018
Tijd:
20:30 - 22:00

Locatie

Ons Dorpshuis
Wirdumerweg
Loppersum,