Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Monnikenwerk

17 juli 2019 - 21 augustus 2019

In de periode van 17 juli tot en met 21 augustus vindt de tweede editie van Monnikenwerk plaats. Kunstenaars werken zes woensdagen in stilte in de sobere ruimte van een middeleeuwse kerk in het weidse landschap van Noord- Groningen, ieder vanuit de eigen discipline, de kerk als werkplaats. Aan het einde van de dag (vanaf 17 uur) zijn bezoekers welkom om kunst op zo’n plek te ervaren.

Ook in deze tweede editie hopen de deelnemers samen met de bezoekers te ontdekken waartoe de sacrale ruimte uitnodigt en of er kunst kan ontstaan die raakt aan iets dat groter is dan wij. De Petrus en Pauluskerk in Loppersum is één van de deelnemende kerken.

Deelnemers

Er is werk te zien van kunstenaars vanuit zeer verschillende disciplines, zoals beeldhouwwerk, etsen, houtwerk, grafiek, tekeningen, installaties, collages, ruimtelijk werk en poëzie. Op de website www.monnikenwerk.nu is meer informatie te vinden over de deelnemende kunstenaars en het werk dat zij maken.

Organisatie

Monnikenwerk is een initiatief van kunstenaars Anjet van Linge en Marc de Groot uit Den Andel. In samenwerking met Kerk in het Dorp, de Stichting Oude Groninger Kerken, en de protestantse gemeente Maarland is de keuze en openstelling van de kerken tot stand gekomen en financieel mogelijk gemaakt.

Fietsroutes

In deze tweede editie is het werk van de kunstenaar ook per fiets te bezoeken. Werkten in de eerste editie 4 kunstenaars in 4 kerken, dit jaar het aantal meer dan verdubbeld. Langs de 9 kerken voert een fietsroute, opgedeeld in twee ronden van 5 en 4 kerken, ronde Noord en ronde Oost, beide ongeveer 15 kilometer lang. In elke ronde bevindt zich een locatie met een treinstation.

Data

Woensdag 17 juli, 24 juli en 31 juli
Woensdag 7 augustus, 14 augustus en 21 augustus
Geopend voor publiek van 17.00 – 20.00 uur

Ronde Oost

Loppersum: Hanneke Somer, tekeningen
Eenum: Josefien Alkema, tekeningen
Leermens: Marc de Groot, collage
Westeremden: Wilma Drooger, installatie

Ronde Noord

Baflo: Mariska Boekhorst, gemengde techniek
Den Andel: Aly Freije, poëzie
Westernieland Anjet van Linge, beeldhouwen
Saaxumhuizen Trude van Assem, ruimtelijk werk
Eenrum Paul en Hèlen Meek, hout en grafiek

Gegevens

Begin:
17 juli 2019
Einde:
21 augustus 2019

Locatie

Petrus en Pauluskerk (Loppersum)
Loppersum, NL