Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Toneelstuk ‘HeringedeeldGR’

29 maart om 20:30 - 22:30

Het is maandagochtend. Aaltje en Moniek,  ambtenaren bij de gemeente, moeten weer aan het werk. Maar vandaag is alles anders: nu de gemeente wordt heringedeeld, staan hun banen op het spel. Aaltje en Moniek zijn als eerste aan de beurt voor een competentietest. De goede sfeer tussen de collega’s verandert in rivaliteit.

Maar voor Aaltje en Moniek op maandag achter hun bureau schuiven wil de burgemeester eerst nog een speciale documentaire van de hand van Beno Hofman laten zien over het landschap, de geschiedenis en de architectuur in de gemeente.

Zelf meespelen

Amateurspelers uit de regio vertolken de rollen van ‘burger’. De burgers hebben vragen en ideeën, doen mee aan de wapenschilderwedstrijd of ze komen voor iets anders. Het bijzondere aan deze rollen is dat de nadruk ligt op muziek en beweging en niet op tekst. De meeste burgers spreken zelfs helemaal niet. Zij beelden de emoties uit, en hoe kan dat nu beter dan door een samenspel van geluid en beweging?

Lies van de Wiel begeleidt de amateurspeler in dat fysieke spel.  Componist en producer Jan Meiborg maakt voor iedere amateurspeler (de ‘burgers’ in het stuk) die aan de balie komt een eigen compositie, waarmee voor muziek een zeer bepalende rol is weggelegd in deze voorstelling!

Meedoen kan door je aan te melden via https://www.heringedeeldgr.nl/meedoen

Gegevens

Datum:
29 maart
Tijd:
20:30 - 22:30

Locatie

Hotel Spoorzicht
Molenweg 11
Loppersum,
Website:
https://www.hotelspoorzichtspa.nl/