Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Uitvoering Sappho

20 april 2018 om 20:00 - 22:00

Sappho houdt haar jaarlijkse speelavond op vrijdag 20 april in de Lopster Kroon. De aanvang is 20 uur. Entree is 7,50 euro.

Op vrijdag 20 april om 20.00 uur heeft Sappho in de Lopster Kroon haar jaarlijkse uitvoering. Voor de pauze wordt de eenakter ‘Droomeiland’ gespeeld. Misschien droom je ook wel eens van een wit strand en een palmboom, helemaal voor je zelf. Maar wat gebeurt er als je die droom moet delen met steeds meer gasten met ieder hun eigen mores en sores. En dan komt de druppel die de emmer doet overlopen….

In een komische en licht absurdistische eenakter zetten 5 spelers zichzelf en het publiek voor het blok. Wanneer is vol ook echt vol? Droomeiland geeft stof tot nadenken over hoe wij omgaan met onze medemens en wat delen betekent. Tekst en regie zijn van Jaap de Graaf.

Naast de uitvoering van ‘Droomeiland’ zijn er voor de pauze twee voordrachten. Harry Poelman zal stukjes voorlezen uit zijn boek ‘brieven aan mijn zus’. Een boek over liefde, hoop, verlangen en verdriet. Annette Sins zal taal en textiel met elkaar verbinden.

Na de pauze zijn er twee voordrachten van Harry Poelman en Ellen Koster en de avond wordt afgesloten met een optreden van Tjaard Wals (accordeon) en Johan en Gré Wijnenga (zang). Tjaard en Johan treden ook wel op als ‘Kiepkeerl en Speulman’. Hun repertoire is gevarieerd: Gronings (o.a. liedjes van Ede Staal, Groninger voordrachten), liedjes in het Nederlands, Engelse en Ierse songs. Op 20 april gaan ze vanuit Groningen via het Nederlandse lied naar verre oorden met nummers in het Engels om uiteindelijk weer terug te keren naar Groningen.

Kaarten kunt u reserveren via de mail (sappholoppersum@gmail.com) of telefonisch (0596 571266).

Gegevens

Datum:
20 april 2018
Tijd:
20:00 - 22:00

Locatie

De Lopster Kroon
Lagestraat 2
Loppersum, 9919 AR NL