Spetterend 40 jarig jubileumconcert door Loppersum’s Harmonie

Afgelopen zaterdagavond, rond de klok van 20.30 was het dan zover. Het Marktplein in Loppersum stond vol met 700 belangstellenden. Het orkest van Loppersum’s Harmonie, o.l.v. Alfons Weges, blies de eerste tonen van hun openingsnummer en op dat moment brak het wolkendek open en er volgde een enorme hoosbui. Het orkest speelde echter gewoon door zelfs nadat licht en geluid even helemaal uitvielen door het vele water wat er naar beneden kwam.

Na enkele werken gespeeld door Loppersum’s Harmonie verschenen Pé Daalemmer en Rooie Rinus op het toneel en gezamenlijk werd het concert voortgezet met, hoe kon het ook anders, de Lopster Toren. 

Na enkele nummers voegde ook Alina Kiers zich bij het duo en, ondanks het aanhoudende slechte weer werd er letterlijk en figuurlijk een spetterend concert neergezet.

Gezien de weersomstandigheden werd wel besloten de pauze te laten vervallen. Loppersum’s Harmonie bedankt het publiek dat grotendeels het concert tot het einde toe heeft gevolgd en zich niet liet verjagen door de regen en de wind.Nu zal er stevig worden gestudeerd om op zaterdag 28 november a.s. een concert met en voor oud-leden neer te zetten om het jubileumjaar af te sluiten.

Foto’s: Herman Rinket

{phocagallery view=category|categoryid=106|detail=8}