GROENE HART ACHTER DE LAGESTRAAT WEER OPEN

Op zaterdag 19 en zondag 20 september is het weer zover. Als je over de Lagestraat loopt, zou je het niet zeggen, maar achter de huizen ligt een verrassend groot groen gebied. Een aantal tuineigenaren stelt hun tuin open voor het publiek, in samenwerking met de Stichting Lopster Aalbeern. Iedereen is die dagen welkom van 12.00 uur tot 18.00 uur. De ingang is via het terrein van garage Pleizier aan de Wijmersweg.

Kunstenaars uit de regio (bekende en minder bekende) exposeren hun werk onder de appelbomen. Een heleboel standhouders zullen laten zien hoe creatief ze zijn: tasjes, smeedwerk, sieraden, gepimpte tweedehandsspulletjes, textiel, schilderwerk, zo gek kun je het niet bedenken of het is er.

 Een greep uit het programma: op zaterdag is er muziek van onder andere het Shantykoor De Lopster Störmvogels en op zondag treedt de Bigband New Mean Swing Machine op! Iris Rijnsewijn zal zingen en leden van theatergroep Sappho dragen gedichten voor. En natuurlijk zijn er terrasjes met koffie en thee met wat lekkers. Het belooft weer een mooi evenement te worden. Een unieke kans om dit verborgen stukje Loppersum eens op je gemak te bekijken. De toegang is gratis.

Kinderen
Kinderen hoeven zich niet te vervelen. Er zijn spelletjes en verkleedspullen om een foto te laten maken. Onder leiding van kunstenaar Paula Biemans worden ze uitgenodigd om zelf kunst te maken. Verder treedt op zaterdag de kindertheatergroep Marikesj op. Ze spelen ‘Beestenboel’, met liedjes, verhaaltjes en acts. Kinderen mogen meedoen!

Nog plek
Overigens: de tuinen zijn zo groot dat er best nog wel plek is. Maakt u zelf ook spulletjes? Van jam tot poppenkleertjes, van sieraden tot vogelhuisjes, van wollen sjaals tot kaarsen? Mail even naar achterdelagestraat@gmail.com.
 

 

{phocagallery view=category|categoryid=59|detail=8}