Kornelis Wiersema 100 jaar

Op 14 september heeft Burgemeester Rodenboog de heer Kornelis Wiersema gefeliciteerd met zijn 100-ste verjaardag. Vanuit zijn stoel bij het raam op zijn kamer in Wiemersheerd met uitzicht op de Lopster Toren vertelde hij 100-uit over Loppersum en zijn belevenissen. Hij had in zijn loopbaan, samen met zijn broer, een transportbedrijf in Loppersum. Zo kwam hij bij menigeen op het erf een kende veel mensen.

Hij wist uitvoerig te vertellen over de aanleg van het zwembad aan de Badweg op het grond dat van zijn vader gekocht was. Zijn vader had daar eerder ‘Boeskooln’. Van de Rooie Voart die tot aan de villa van Maria Zuidven aan toe gelopen heeft. Van boer Glas, met zijn boerderij net voor de afslag naar Stedum, het huis van Benninga dat nu te koop staat en van Hotel Kral op het Marktplein.

Zijn dochter, twee zoons met hun roots aan de Badweg vulden hem maar wat graag aan. Ze gingen net als vele andere Lopsters naar de lagere school en de kleuterschool aan de Pomonaweg en de Christelijke Mulo en hebben hun zwemdiploma’s gehaald bij Koos Zijl.

Samen klein- en achterkleinkinderen hadden ze later die dag ‘Eten in Spoorzicht’ in het vooruitzicht.

Een mooie dag voor de familie Wiersema.

{phocagallery view=category|categoryid=107|detail=8}