Koningsspelen in Loppersum

Vandaag, vrijdag 21 april, vinden de Koningsspelen in Loppersum plaats. Op drie locaties in de gemeente Loppersum (Stedum, Middelstum en Loppersum) vinden de Koningsspelen plaats. Uniek dit jaar is de samenwerking van de scholen en verenigingen om gezamenlijk op drie locaties een sportdag neer te zetten voor de bovenbouwgroepen 5 t/m 8. De onderbouw groepen 1 t/m 4 krijgen op diverse scholen een Koningssportdag aangeboden met verschillende spelletjes.

Verengingen uit de gemeente Loppersum verzorgen diverse clinics, vierdejaarsstudenten van het Alfa College, de vakleerkrachten en scholen organiseren, coördineren en begeleiden de spelen.

Om 8.45 uur geeft wethouder Rudi Slager het startschot voor de Koningsspelen in Loppersum bij de Boshal, de spelen zullen op alle locaties gestart worden met de Koningsdans “Okido”. Na deze warming-up wordt gestart met de Koningssportdag. De dag zal gezamenlijk afgesloten worden met de Koningslunch.

Samen sporten en bewegen en hieraan plezier beleven staat centraal tijdens de Koningsspelen in de gemeente Loppersum.