Internationale Specials en Duitse Zijspannen tijdens ESSO Grasbaanraces Loppersum

Na twee jaar op rij een Semifinale EK Zijspannen te hebben georganiseerd, heeft de MFAC Loppersum er dit jaar voor gekozen om een internationale wedstrijd uit schrijven. Op zaterdag 10 juni a.s. komen de ESSO Specials Internationaal aan de start en wordt er een voorronde verreden van de Duitse Masters of Zijspannen 2017. Met medewerking van de KNMV baansportcommissie en de gemeente Loppersum is het dan ook gelukt om deze wedstrijden naar Loppersum te halen.

Gezien het deelnemersveld in de Specials Internationaal is spektakel verzekerd op de knusse kleipiste aan de Bosweg. Het is MFAC Loppersum namelijk gelukt om een deelnemersveld te contracteren welke zeer aan elkaar gewaagd zijn.

Voor Nederland verschijnen aan het startlint Dirk Fabriek, Sjoerd Rozenberg, Romano Hummel, Henry van der Steen en Jannick de Jong. En als reserverijder “Knoalster” Mark Beishuizen. Met name Jannick de Jong steekt momenteel in een blakende vorm, nadat hij de 1 e drie ONK wedstrijden in Nederland al op zijn naam wist te schrijven, pakte hij op Hemelvaartsdag in het Duitse Herxheim ook alweer zijn1e GP overwinning van 2017. Toch zal hij zijn handen vol hebben aan het overige viertal welke in eerdere edities van de races in Loppersum al hebben bewezen goed uit de voeten te kunnen op de “Lopster” klei.

Zij gaan rijden tegen de Duitse wereldtopper Stephan Katt (drievoudig Europees Kampioen), de Tsjechische coureurs Martin Malek en Michal Dudek en de Engelse speedwayprofs Edward Kennet en, de na een zware crash in 2010 comeback makende, Paul Hurry. Wie de finale in deze klasse gaat winnen is niet op voorhand te voorspellen, wat wel te voorspellen is dat het close racing wordt, en dat ervoor iedere centimeter keihard wordt gestreden.

Naast de Specials Internationaal heeft Loppersum een primeur: voor het eerst wordt er in Nederland een voorronde verreden van de Duitse Masters of zijspannen 2017. De Duitse Masters of zijspannen gaat over 5 wedstrijden en heeft zijn 1 e ronde in Loppersum en zal daarna via Mulmshorn, Angenrod, Heringen en Nidda gaan naar de finale in Leipzig.
Tijdens de kwalificatiewedstrijd om toegelaten te worden tot deze Duitse Masters, bleek dat de combinaties zeer aan elkaar gewaagd zijn, want het verschil tussen de nummer 1 en de nummer 10 bedroeg maar 2 seconden op een lange baan. Op de kleine piste in Loppersum zal dit nog minder zijn.

De Nederlandse deelname in deze klasse komt van Erik van Dijk jr. met bakkenist Bart van Weesel en de reservecombinatie is van Klaas Kregel, en de in Appingedam wonende, Inge Slagter.

Naast dit geweld krijgen we in het avondprogramma de Shorttrackklasse ST1, ST2 en de 125 cc specials in de baan welke strijden om de punten voor het Open Nederlands Kampioenschap.

Aan het avondprogramma gaat het dagprogramma vooraf: vanaf 12.30 uur zijn er de wedstrijden in de diverse Jeugd & Nationaal klassen welke allen strijden voor de ONK punten. En om 14.30 uur is er de training van de Specials Internationaal, de Duitse Zijspannen, de Shorttrackklasses ST1 en ST2 en de 125 cc specialklasse.

En dat is nog niet alles!!
Het weekend wordt traditioneel op vrijdagavond afgetrapt met het 45+ voetbaltoernooi in samenwerking met Sportclub Loppersum. Het team van MFAC Loppersum (winnaar 2 voorgaande edities), bestaande uit medewerkers, coureurs en monteurs, willen de reeds behaalde titels prolongeren en zullen hiervoor gaan strijden tegen teams uit de regio.

Na afloop is het weer gezellig napraten onder het genot van een hapje en drankje met live muziek van de uit Warffum afkomstige “Zanger Klaus”, de RAS-artiest van Groningen.

Net als voorgaande jaren stelt de MFAC Loppersum gratis kampeerplaatsen met douche- en toiletgelegenheden beschikbaar.

Al met al genoeg ingrediënten voor een mooi dagje baansport in Loppersum.

Informatie:

Waar : Sportpark Bosweg, Bosweg 27, 9919 TG, Loppersum
Wat : Esso Internationale Grasbaanraces
Wanneer : 10 juni 2017
Tijd : Jeugd Nationaal training 11.00 uur, wedstrijd 12.30 uur
: Avond programma training 14.30 uur, wedstrijd 17.00 uur.
Entreeprijzen : Volwassene (≥ 16) € 15,00
: Jeugd (12 – 15 jr.) € 8,00
: Kind (< 12 jr., onder begeleiding) Gratis. Info : www.mfacloppersum.nl of www.Facebook.com/mfac.loppersum Verder : Gratis kamperen bij de baan (vr – zo) (Douches en toiletten aanwezig) Extra : Vrijdagavond 19.00 uur vriendschappelijk voetbaltoernooi met na afloop live Muziek m.m.v. zanger Klaus, de RAS artiest uit Groningen.