Bedrijvenvereniging Loppersum niet gelukkig met actie Peter de Haan

De BVL is niet gelukkig met de actie van Peter de Haan om zijn geboortehuis aan de Hogestraat te behouden. Natuurlijk is het best begrijpelijk dat De Haan afbraak van het pandje jammer vindt. Maar de BVL en de ondernemers in de Hogestraat staan daar toch iets anders in.

Zij hebben zich jarenlang, samen met de gemeente, ingespannen om een nieuw, vitaal dorpscentrum te ontwikkelen. Het leegstaande voormalige Albert Heijn-gebouw past daar absoluut niet in. Ook in de Dorpsvisie van Loppersum staat duidelijk dat de leegstaande winkel een lelijke sta-in-de-weg is. Nu is het dan bijna zover. De gemeente heeft aankoop kunnen realiseren – en ga er maar van uit dat dit géén makkelijke weg was. Het één behouden en het ander afbreken, dat is echt geen optie meer. Vertraging van de plannen door nú bezwaar te maken tegen de sloop van het – ook al jaren lang leegstaande – voormalige slagerijtje is niet in het belang van een leefbaar Loppersum.

Bestuur BVL