Kledingbank Maxima plaatst inzamelingsbak in Wiemersheerd

Door de plaatsing van een inzamelingsbak in Zonnehuis Wiemersheerd is het vanaf nu voor inwoners van Loppersum mogelijk om de overbodig geworden kleding te doneren aan Kledingbank Maxima. Er is op dit moment een tekort aan herenspijkerbroeken en aan kinderkleding (basisschoolleeftijd).

Van minima naar Maxima

Groningen is de provincie met de hoogste werkloosheid in Nederland, namelijk 8,5%. Ongeveer 1 op de 9 kinderen groeit op in een gezin met financiële problemen. In 2012 is door een aantal vrijwilligers Kledingbank Maxima gestart met als doelstelling mensen een stapje verder te brengen van minima naar maxima. Maxima aan de Oude Schans 23 in Delfzijl (boven de bibliotheek) is voor mensen met een uitkering of een inkomen tot 110% van de bijstand uit de gemeenten Delfzijl, Appingedam, Loppersum en Ten Boer.

nwoners uit Loppersum die bij Maxima willen winkelen nemen een verwijzingsbrief van een uitkeringsinstantie en identiteitsbewijs mee.

Modezaak zonder kassa

Met mooie eigentijdse kleding doe je weer mee in de maatschappij. Ook voor kinderen is goede kleding erg belangrijk; je wilt op school niet buiten de groep vallen. Er is bij Maxima nieuwe en modieuze gebruikte kleding. Van kleding- en schoenenzaken worden ook restpartijen ontvangen. In het voorjaar is de lente-/zomercollectie en in het najaar de herfst-/wintercollectie.

Er winkelen elk half jaar al bijna 1000 bezoekers bij Maxima in Delfzijl. Bezoekers kunnen uit elke collectie ongeveer 12 stuks kleding uitkiezen aan de hand van de kledingkaart. Voor 0-18-jarigen is er nieuw ondergoed, dankzij subsidies. Maxima is een modezaak alleen zonder kassa, geopend van dinsdag tot en met vrijdag van 10.00 tot 16.30 uur.

Kijkt u ook eens op www.kledingbankmaxima.nl