Lente in Loppersum

Op zaterdag 26 mei tussen 10.00 en 17.00 uur bruist Loppersum van de activiteiten tijdens ‘Lente in Loppersum’. Neem plaats op één van de zonnige terrassen die Loppersum rijk is, terwijl de kinderen zich vermaken op de bungeetrampoline, bij de ballonnenclown of zich laten schminken. Slenter over de markt met (regionale) producten en laat je inspireren door modeshows, georganiseerd door de kledingwinkels Famoda en Modehuis van Weerden om 13.30 uur en 14.30 uur. Maak kennis met de vele verenigingen die zich deze dag presenteren. Zoals de Zorgcoöperatie Loppersum. Zij viert namelijk haar 5-jarig bestaan en laat u graag zien wat de coöperatie zoal doet in Loppersum.

Bakwedstrijd

Nieuw dit jaar is de poffertbakwedstrijd. Wie bakt de lekkerste, mooiste en/of origineelste poffert? Ga de uitdaging aan en bak een poffert volgens origineel Gronings recept. Of verras de jury met een pittige of juist een zoete variant. Je kunt jouw thuisgebakken poffert inleveren bij de Lopster Kroon tot 11 uur. Hierna wordt deze beoordeeld door de jury waarin onder andere Katrien van het Huiskamercafé in Westerwijtwerd, waar al jaren typisch Groningse lekkernijen op de kaart staan. De prijsuitreiking is ’s middag om 14 uur. Daarna wordt iedereen uitgenodigd om aan te schuiven en poffert te eten.

Expositie De Ploeg

Op het gemeentehuis wordt de raadzaal ingericht met een expositie van kunstwerken van De Ploeg onder het thema ‘100 jaar De Ploeg’. De raadzaal is geopend van 13 uur tot 16 uur. Er zijn bovendien leuke prijzen te winnen bij de puzzel-tocht ‘100 jaar De Ploeg’, die wordt georganiseerd in samenwerking met de Historische Vereniging Loppersum.

Terug naar het begin

Lente in Loppersum valt samen met het festival ‘Terug naar het begin’. In de Petrus en Pauluskerk aan het Marktplein in Loppersum zijn drie optredens (11 uur, 12.45 uur en 14.30 uur) Van het Cello Octet Amsterdam. Voor velen is het luisteren naar Canto Ostinato een ontroerende en meditatieve ervaring. De cellisten van Cello Octet Amsterdam zijn al jarenlang fan van dit werk van componist Simeon ten Holt. De schijnbaar kinderlijk eenvoudige melodieën van Simeon ten Holt worden door het octet omgetoverd tot diep ontroerende muziek, passend bij de Petrus en Pauluskerk van Loppersum. De acht topcellisten navigeren je door het stuk, gemeenschappelijk improviserend en voortdurend in contact met elkaar.