Ons Dorpshuis: huiskamer van een leefbaar dorp

Een groot aantal verenigingen, clubs, instanties en groepen maakt regelmatig of periodiek gebruik van het dorpshuis. Op dit moment zijn dat er ongeveer 36. Mede door de plotselinge sluiting van de Lopster Kroon, zochten veel clubs en verenigingen een ander onderkomen voor hun periodieke bijeenkomst.

Het dorpshuis biedt daar alle ruimte voor. Het is af en toe passen en meten, maar tot op heden lukt het prima en er is zelfs nog ruimte, met name overdag, voor nog meer. Een knelpunt is wel de bergruimte. Sommige verenigingen hebben behoefte aan veel bergruimte. Het bestuur van het dorpshuis is op dit moment druk doende hier een tijdelijke oplossing voor te vinden. En dat gaat lukken.

Tijdelijk! Omdat ook het dorpshuis in de nabije toekomst onderdeel zal zijn van de versterkingsoperatie in ons dorp. Een heel gedoe, maar ook het moment om je te bezinnen op de toekomst.

Een dorpshuis als huiskamer van een leefbaar dorp. Een dorpshuis, gebouwd en ingericht op een toekomst met andere wensen, behoeftes en functionaliteiten. Wellicht een soort maatschappelijk centrum.

Al deze ontwikkelingen willen we voortaan met alle inwoners delen middels LopsterNijs. Via dit medium houden we iedereen op de hoogte. Nog makkelijker is het om eens een bezoekje te brengen. Beheerder Erik Schelling geeft u graag inzicht in de mogelijkheden en activiteiten die er zijn.