Bart bereidt zich in Dubai voor op de World Games

Na maandenlange voorbereidingen en trainingen is Bart Hol, samen met nog 63 sporters van Team-NL, klaar voor het grootste internationale sportevenement van 2019, de Special Olympics World Games in Abu Dhabi en Dubai.

Donderdagavond vond op Schiphol de formele ploegoverdracht van het Special Olympics Team NL plaats door Ruud Verbunt, voorzitter Special Olympics Nederland aan Marcel van Galen, Head of Delegation. Voor velen is het de eerste grote reis van hun leven. In Abu Dhabi zullen zij de unieke kans krijgen; Nederland met trots vertegenwoordigen en hun vaardigheden en talenten laten zien op een wereldpodium. Een podium dat hen meer zelfrespect en zelfvertrouwen geeft voor de rest van hun leven.

Rutte wenst Team NL succes

De sporters van Team NL krijgen tijdens hun reis op weg naar goud volle steun van familie, vrienden en fans. Het vertrek bleef ook in Den Haag niet onopgemerkt, Team NL ontving net voor vertrek een aanmoedigingstweet van premier Rutte: ‘’Ik wens de deelnemers heel veel succes’’.

Kennismaken met de Arabische cultuur

De sporters hebben eerst een “Host-Town”- programma in Dubai, waar zij kunnen acclimatiseren en de Arabische cultuur beter leren kennen. Zo hebben de sporters een bezoek gebracht aan een school en de stad Dubai. Ook hebben ze kennis mogen maken met de Consul-generaal in de Verenigde Arabische Emiraten, Hans Sandee.

40.000 toeschouwers en miljoenen kijkers

Op 14 maart gaan de Special Olympics World Games in Abu Dhabi – na een spectaculaire openingsceremonie – officieel van start. Daar presenteren Team NL en de andere 7500 sporters zich in een atletenparade. Ook wordt de Flame of Hope aangestoken en de eed ‘’Let me win. But if I cannot win, let me brave in the attempt’’ afgelegd. Dit gebeurt onder het toeziend oog van 40.000 toeschouwers en miljoenen kijkers die de opening live via ESPN volgen.

foto’s: Bart Waardenburg