Luca de Rooy uit Zeerijp Nederlands kampioen BMX

Afgelopen weekend vonden de NFF (Nederland Fietscross Federatie) Nederlandse Kampioenschappen bmx plaats in het Brabantse Berlicum. Zaterdag was er een plaatsingswedstrijd waarbij de jongens de Rooy uit Zeerijp konden strijden voor de startplekken op Pinkstermaandag. De resultaten van zaterdag: Luca tweede in de finale, Milan achtste in de halve finale en Dino vierde in de finale.

De wedstrijden waar het echt om ging werden verreden op Pinkstermaandag. Voordat je hieraan mee mag rijden, moet je minimaal 5 Provinciale wedstrijden fietsen. Tijdens de manches wist de nog maar net 7-jarige Luca de Rooy, bmx-er bij Fcc de Fivelcrossers Appingedam, een prachtige prestatie neer te zetten. Luca finishte in de 3 manches drie keer als eerste, wat een mooie plek voor de grote finale betekende: hij mocht als eerste een startpositie kiezen.

Met startpositie 3, Luca’s favoriete startplek, schoot Luca de startbult af en gaf zijn eerste plaats niet meer weg. Hij finshte als de absolute nummer 1 in zijn klasse: jongens 7 jaar. Luca heeft hiermee een mooie plaats veroverd en een kampioenstrui verdiend.

De broers van Luca, Milan van 8 en Dino van 14, hebben maandag ook gestreden voor een finaleplaats. Milan reed sterke manches maar wist zich helaas niet te plaatsen voor de finale. Dino had zijn dag niet zo, maar wist zich uiteindelijk nog wel te plaatsen voor de halve finale waarin hij als achtste finishte.