Gezamenlijke Veteranendag gemeenten Appingedam, Delfzijl en Loppersum

De gemeenten Appingedam, Delfzijl en Loppersum organiseren op vrijdag 18 oktober 2019 een gezamenlijke Veteranendag voor alle veteranen uit de drie gemeenten. Met deze dag erkennen en waarderen de gemeenten de prestaties van Nederlandse veteranen. Het gaat dan niet alleen om veteranen uit de Tweede Wereldoorlog, maar ook om de groeiende groep ‘jonge’ veteranen die in recente vredesmissies actief waren of nog zijn. Ook willen de gemeenten ‘hun’ veteranen deze dag in de gelegenheid stellen collega-veteranen te ontmoeten.

Locatie en programma

De veteranen uit de drie gemeenten zijn van harte welkom vanaf 17.00 uur in de kantine van Sporthal Eelwerd aan de Opwierderweg 65 in Appingedam voor de bekende ‘Blauwe hap’. Na het diner worden de veteranen als eregasten welkom geheten bij het concert van de Koninklijke Militaire Kapel Johan Willem Friso.

Aanmelden

Via het Veteraneninstituut in Doorn hebben de gemeenten Appingedam, Delfzijl en Loppersum adresgegevens ontvangen van de daar geregistreerde veteranen. Deze veteranen hebben inmiddels namens de colleges van B en W een uitnodiging voor de bijeenkomst ontvangen. Veteranen die niet geregistreerd staan bij het Veteraneninstituut, zijn ook van harte welkom. Zij kunnen zich, eventueel met een introducé, vóór 7 oktober aanmelden bij het bestuurssecretariaat van de gemeente Delfzijl, telefoonnummer (0596) 63 9307. Een e-mail sturen kan ook: bestuurssecretariaat@delfzijl.nl.