Kerstdiensten in Loppersum

De kerken van Loppersum organiseren elk jaar in de kerstperiode diverse diensten in en om Loppersum. Wij zetten ze even voor je op een rijtje.

Zondag 22 december

16:30 Kerstdienst
Dorpskerk Eenum

Om 16.30 uur is er kerst in de Dorpskerk van Eenum. Ainum Vocalis, het dorpskoor onder leiding van Harm op ’t Holt, zal zingen. De samenzang wordt begeleid door Bouke van de Ploeg op het orgel en Piet Meerman op trompet. Voorganger is ds Marco Roepers. Er is een collecte die bestemd wordt voor de onkosten van de dienst.

19.30 Kerstzangdienst
Hervormde Kerk Godlinze

Op zondag 22 december om 19:30 uur, is er een kerstzangdienst in de Hervormde kerk van Godlin­ze met medewerking van het Vredewolds Christe­lijk mannenkoor uit Marum, onder leiding van or­ganist Jan Bakker en de trompettisten H. Kuik en A. Brondijk uit ’t Zandt. De heer J. Windt zal de leiding over de dienst hebben. De toegang is gratis, er is wel een collecte. Iedereen is van harte welkom!

Maandag 23 december

19:00 Kinderkerst
Petrus en Pauluskerk Loppersum

Om 19.00 uur is er weer de kinderkerstnachtdienst in de Petrus en Pauluskerk in Loppersum. De kinderen spelen het kerstspel Sterrenkijkers. Verder zingen we samen bekende kerstliederen, onder begeleiding van Evert en Joke Scholten. Er is een collecte voor het werk van Stichting Steun Je Medemens. Na afloop is er voor iedereen wat te drinken en te eten.

Dinsdag 24 december

20:00 Kerstavonddienst
Mariakerk ’t Zandt

Om 20.00 uur is er een gezamenlijke dienst van de Gereformeerde kerk ’t Zandt-Godlinze samen met de Protestantse wijk Maarland. Deze dienst vindt plaats in de Mariakerk in ’t Zandt. Het thema is ‘Verlangen’. Het Lopster Koor onder leiding van Yvonne Treep zingt een aantal liederen uit heel verschillende tradities, sommige met pianomuziek van Willem Jan Stuut. Er is samenzang onder begeleiding van organist Wilko Middel. Voorganger is ds Tjalling Huisman. Na afloop is er warme chocolademelk en glühwein. De inzameling is voor het werk van Kinderen in de knel.

21:30 Kerstnachtdienst
Waardevol Leven Gemeente, Badweg 20

Op dinsdag 24 december wordt in Waardevol Leven Gemeente weer een Kerstnachtdienst gehouden. Het thema is “Waymaker”. Een dienst met heerlijke aanbidding met oude en nieuwe kerstliederen en een inspirerende kerstboodschap. Na de dienst is er gezelligheid met warme dranken en kerstlekkernijen.

22:00 Kerstnachtdienst
Petrus en Pauluskerk Loppersum

De Kerstnachtdienst op 24 december in de Petrus en Pauluskerk begint om 22:00 uur. Medewerking aan de dienst wordt verleend door gospelkoor Simi Jadech onder leiding van Joke Koopmans-Scholten. Voorganger is ds. Marco Roepers en organist is Ab Gramsbergen. De dienst wordt afgesloten door (indien het niet regent) voor de toren samen Ere zij God te zingen. Daarna is er voor iedereen glühwein of chocolademelk. Thema is “Echt Kerst”. Tijdens de dienst zingen we vele bekende kerstliederen en luisteren we ook naar een kerstverhaal. Iedereen is van harte uitgenodigd om met ons kerst te vieren op kerstavond.

Woensdag 25 december

10:00 Kerstdienst
Jacobuskerk Zeerijp

Om 10.00 uur is er een dienst in de Jacobuskerk van Zeerijp. Anjo de Haan bespeelt het orgel, er is samenzang en Tineke Zijlstra zal solo zingen. Voorganger is ds Tjalling Huisman. Inzamelingen zijn er voor Kinderen in de knel en voor de kerk.

10:00 Kerstdienst
Vredekerk, Burg. van de Munnikstraat 16

Op 25 december begint om 10:00 uur de kerst­dienst in de Vredekerk. Medewerking aan de dienst wordt verleend door het koor Jong Vocaal Gronin­gen. Organist is Bouke van der Ploeg. Jong Vocaal Groningen heeft al diverse keren eerder meege­werkt aan onze diensten en maakte toen indruk door de hoge kwaliteit. Dit keer zingen zij een aan­tal klassieke kerstliederen.

10:00 Kerstgeneratiedienst
Waardevol Leven Gemeente, Badweg 20

Een kerstgeneratiedienst in Waardevol Leven Gemeente op Eerste Kerstdag 2019! Thema: “Een piepklein kerstfeest”. Samenkomen om het Kerstverhaal te horen, samen te zingen o.l.v. de Funzondag-band en natuurlijk is er een cadeautje voor alle kinderen. Kerst vier je niet alleen! Kom daarom naar Waardevol Leven en neem vooral je kinderen, neefjes, nichtjes, kleinkind of buurkinderen mee!

10:00 en 14:30 Kerstdiensten
Gereformeerde kerk vrijgemaakt, Tuinbouwstraat 3

Op Eerste Kerstdag zijn er in de vrijgemaakte kerk twee diensten. Om 10 uur gaat ds. Kanis voor, en ‘s middags om 14.30 uur ds. Voorberg.