Wat Aans! brengt single uit over granaatinslag Loppersum

De half-Lopster rapgroep Wat Aans! maakte in samenwerking met producer Jeroen Russchen en vaste film- en clipmaker Paul Bezuijen een clip over een granaatinslag tijdens de Tweede Wereldoorlog in Loppersum. De locatie speelde een grote rol in de keuze voor het verhaal, dat gaat over twee broers die het voorval overleefd hebben. “Loppersum is toch een beetje ons thoes en in de loop der jaren zijn we eigenlijk ook een soort broers geworden. Het resultaat van dit alles is De Inslag,” aldus Wat Aans!

Wat Aans! is dé rapformatie van Groningen. De groep bestaat uit FiezeRik (Rik Baptist) en De Beunhaas (Teun Heuvel). Ze scoorden al jaren diverse hits in het noorden zoals Trilploat, Sjomp, WOAROMDATTEN!? en vele andere tracks.

Als onderdeel van het provinciaal programma 75 Jaar Vrijheid presenteren zeven Groningse acts elk een nummer dat gebaseerd is op een verhaal over de Tweede Wereldoorlog en de bevrijding van Groningen. De Inslag is de derde release van het programma.