Nieuwe uitbaters Brasserie Meer

Jolanda en Ronald van Goinga uit Winsum worden de nieuwe uitbaters van Brasserie Meer. Eigenaars Mirjam en Jan Willem Scheffers, die de brasserie in 2015 samen met de nieuwe Albert Heijn begonnen, doen een stapje terug vanwege gezondheidsredenen. Het is nog niet bekend wanneer de brasserie weer open gaat. Dit hangt vooral af van de coronamaatregelen.

Het echtpaar Scheffers kondigde op de Facebookpagina van de brasserie de verandering aan:

Lieve gasten en klanten,
Wat een avontuur was het voor ons om in 2015, naast de AH, Brasserie Meer te beginnen. Samen met onze zoon Mark en zijn vrouw Mirjam. Gelukkig kregen we hulp van onze vriend en kok Carlos. In de loop van de jaren hebben we verschillende enthousiaste medewerkers gehad. Wat hebben we genoten van het gastvrij mogen ontvangen van gasten.
Helaas kreeg Jan Willem in 2019 te horen dat er uitzaaiingen waren van zijn nierkanker uit 2009. Gelukkig heeft hij goede medicatie en gaan we er vanuit dat het nog heel lang onder controle blijft. Maar dat heeft ons wel doen besluiten om ondernemers te zoeken voor de brasserie. En zowaar….. in deze spannende coronatijd is er een echtpaar met 30 jaar ervaring in de horeca, die de sprong willen wagen! Ronald en Jolanda stellen zich hieronder aan u voor. Wij hebben er alle vertrouwen in dat Brasserie Meer onder hun leiding verder zal groeien en uitbloeien tot een nóg fantastischer ontmoetingsplek.
Heel hartelijk dank voor uw komst de afgelopen jaren en we wensen u nog veel gezellige en lekkere momenten bij Brasserie Meer in ons mooie Loppersum.
Heel hartelijke groeten van Mirjam en Jan Willem Scheffers.

De nieuwe uitbaters schreven dit:

Beste gasten,
Ongeveer een half jaar geleden kwamen wij (via wederzijdse familieleden) in contact met de familie Scheffers. Wij wilden graag een zaak beginnen, zij hadden er één beschikbaar, een soort van 1+1=2. Wij zijn Jolanda en Ronald van Goinga, we wonen in Winsum, we hebben twee (niet meer thuiswonende) kinderen en we werken vanaf onze jeugd al samen in de horeca.
We zijn dankbaar en blij dat we deze kans krijgen. Het is nogal wat, je bedrijf uit handen geven, je vaste gasten aan anderen overlaten, het je medewerkers vertellen en (evt.) over te dragen. We grijpen daarom deze kans met beide handen aan. We willen onze passie, onze droom, onze liefde voor het vak waarmaken en uitdragen in Loppersum. Met hetzelfde respect, de service, de kwaliteit en gastvrijheid bovenal, als wat u van Mirjam en Jan Willem gewend was.
Helaas gaan we 28 april nog niet open. Er is nog papierwerk te regelen, de (nieuwe) mensen gaan we inwerken, er moeten nog een paar hindernissen worden genomen, kortom de puntjes op de i. Tevens hebben we natuurlijk nog te maken met de nog té strenge maatregelen. Wanneer wij ook binnen weer gasten mogen ontvangen en wij u niet om 17:50 uur hoeven aansporen naar huis te gaan, wanneer wij u de complete “Meer”-beleving kunnen bieden, wanneer we weer gewoon met meerdere mensen, gezellig lang kunnen tafelen dan zijn wij er klaar voor en bent u MEER dan welkom!!
We houden u op de hoogte van de vorderingen.
Lieve groet en graag tot ziens in de brasserie,
Ronald en Jolanda.