Stut-en-Steun staat klaar voor bewoners en MKB met inloopspreekuren in de regio

Stichting Stut-en-Steun werd in mei 2016 opgericht door de Groninger Bodembeweging en het Groninger Gasberaad. Het bewonerssteunpunt biedt kosteloos (be)grip en ondersteuning aan bewoners en MKB-ers die te maken hebben met de gevolgen van mijnbouwactiviteiten.

Stut-en-Steun helpt in het proces van schadeafhandeling en versterking en met diverse regelingen. Denk hierbij aan helpen met zienswijzen, bezwaarschriften en met het voorbereiden van hoorzittingen.

Op het gebied van versterken biedt Stut-en-Steun hulp door mee te gaan naar gesprekken met bijvoorbeeld NCG, mee te kijken naar versterkingsplannen en mee te denken via welke wegen bewoners een stap verder kunnen komen in de vaak langdurige en niet-transparante versterkingsprocessen. Stut-en-Steun ondersteunt, begeleidt en denkt met bewoners mee over grote en kleine vraagstukken.

Laagdrempelig en dichtbij huis

Tijdens een inloopspreekuur in de regio kunnen bewoners en MKB’ers zonder afspraak binnenlopen en met één van de medewerkers hun situatie rond mijnbouwschade- en versterking bespreken of een vraag stellen. Dit is voor veel mensen een laagdrempelige en persoonlijke manier om dichtbij huis met Stut-en-Steun in contact te komen.

Sinds mei 2022 zijn bewoners en MKB’ers elke maandag van 13:30 tot 16:30 uur weer van harte welkom tijdens het inloopspreekuur aan de Molenweg 58a te Loppersum.

Stut-en-Steun is bereikbaar op werkdagen van 09:00 tot 17:00 via telefoonnummer 050-2112044 of via e-mail welkom@stutensteun.nl. Op de website stutensteun.nl vindt u nieuws, meer informatie en wijzigingen.