Klimaatgesprekken van start in Loppersum

Na een succesvolle ronde in Garrelsweer, wordt in het najaar in het dorp Loppersum weer een reeks klimaatgesprekken georganiseerd. Het zijn praktische maar ook leuke huiskamerbijeenkomsten die kunnen helpen om zelf klimaatverandering tegen te gaan. Met een kleine groep dorpsgenoten bespreek je onder leiding van een coach wat je kunt doen om je leven klimaatvriendelijker in te richten, op een manier die past bij wat jij wilt en kunt. Voor 45 euro krijg je zes workshops, een lees- en een werkboek vol informatie en praktische tips, én de inspiratie en steun van een groep gelijkgestemden. Ervaring leert dat juist dat laatste veel oplevert! Als de bijdrage een te hoge drempel is, is daar wel een oplossing voor.

Het gaat om de woensdagavonden 14 en 28 september, 12 en 26 oktober en 9 en 23 november. Aanmelden kan via de website klimaatgesprekken.nl of door te mailen naar info@lopec.nl.

Het klimaat verandert. Niet ergens in de toekomst, maar nu. En het recente rapport van IPPC geeft aan dat het veel sneller dan gedacht veel erger wordt. Veel mensen maken zich daar zorgen over en willen bijdragen aan een oplossing. Maar hoe dan? In de workshopreeks bespreek je met maximaal 8 personen wat je kunt doen om je leven klimaatvriendelijker in te richten, op een manier die past bij wat jij wilt en kunt. De thema’s zijn onder andere wonen, voedsel, reizen, consumeren en gesprekken over het klimaat met je omgeving. Met de nodige humor, hoop en handelingsperspectief en zonder onszelf in de put te praten.