Matthäus Passion in Petrus en Pauluskerk

Update 9 maart: het concert in de Petrus en Pauluskerk is volledig uitverkocht.

Het Luthers Bach Ensemble voert medio maart zes keer haar bekroonde Matthäus Passion uit. Een van de concerten is op 17 maart in de Petrus- en Pauluskerk in Loppersum. 

De uitvoering van de Matthäus Passion door het Luthers Bach Ensemble is uitgeroepen tot ‘Beste Klassieke Muziekuitvoering 2022’. Solisten en koor dragen tijdens het concert dagelijkse kleding en zingen alles uit het hoofd. Dit maakt de interactie tussen de zangers onderling en met het publiek groter. Het ensemble is het enige muziekgezelschap in Nederland dat de Matthäus op deze manier uitvoert.

De regie van de concertreeks ligt net als vorig jaar in handen van Marc Pantus. ,,Mijn doel is om met respect voor de muzikale en literaire kwaliteiten van de Matthäus, het stuk te ontdoen van haar aureool. We moeten ervoor zorgen dat het stuk voor ons, in ónze tijd, iets te betekenen heeft’’, zo zegt hij.

Artistiek leider Tymen Jan Bronda verwacht dat voor de uitvoering ook dit keer grote belangstelling zal bestaan. ,,We kregen vorig jaar zóveel bijzondere reacties uit het publiek dat we er niet omheen konden om voor een reprise te gaan.’’

Het Luthers Bach Ensemble staat onder leiding van Tymen Jan Bronda. Daarnaast wordt medewerking verleend door het Roder Jongenskoor en de solisten Drew Santini, Nils Giebelhausen, Cressida Sharp, Agnes van Laar, Tobias Segura Peralta, David van Laar, Twan van der Wolde en Matthew Baker. 

Het concert in de Petrus- en Pauluskerk op 17 maart begint om 19.30 uur. Daarnaast zijn er uitvoeringen in Harderwijk, Groningen, Sneek en Doesburg. Meer informatie staat op www.luthersbachensemble.nl.