Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Loppersum Sixties Revival Band

21 juni om 19:30 - 21:30

Op vrijdag 21 juni is op het Marktplein in Loppersum vanaf 19.30 uur een speciaal optreden van De ‘Loppersum Sixties Revival Band ft. Ep Oosting’. Deze band bestaat uit lokale muzikanten zoals Ep Oosting (zanger van Kinda Kinks), Peter (Pé Daalemmer), Wiebe de Haan, Theo Dijkstra en Ger Warink. Zij brengen een mix van bekende hits en verborgen juweeltjes, aangevuld met verhalen en anekdotes over het Loppersum van die tijd.

Tijdens de Feestweek ‘Loppersum in de jaren 60’ (21 /m 30 juni) staat muziek centraal als belangrijk element. Ger Warink, lid van deze bijzondere revivalband én lid van de bekende 60s band ‘The Outtakes’: “Muziek heeft de kracht om herinneringen tot leven te brengen en mensen samen te brengen. De Swinging Sixties waren een tijdperk van creativiteit en vrijheid, en met onze muziek willen we dat gevoel opnieuw laten beleven.”

Warink en zijn band ‘The Outtakes’ spelen ook een essentiële rol bij het theaterstuk “Liefde in Loppersum” dat op 28 juni, 29 juni en op 30 juni op het Marktplein in Loppersum door rederijkerskamer Sappho en gastspelers wordt opgevoerd.
Dit toneelstuk is speciaal voor de Feestweek geschreven door Elsbeth Romeijn, zelf ook lid van Sappho. Het wordt geregisseerd door Corné Kosse. ‘The Outtakes’ begeleiden dit toneelstuk met diverse hits uit de jaren zestig, waardoor het een unieke mix van muziek en theater wordt die de sfeer van die tijd perfect weergeeft. Beide muzikale evenementen zijn gratis te bezoeken.

De Feestweek ‘Loppersum in de jaren 60’ wordt van 21 tot en met 30 juni 2024 georganiseerd. De Feestweek draait niet alleen om terugkijken in de tijd maar ook om mensen bij elkaar te brengen en de saamhorigheid binnen het dorp te versterken. Juist nu, met alles wat speelt rondom de aardbevingsproblematiek, is deze verbondenheid extra belangrijk. Het programma is er dan ook op gericht om samen herinneringen op te halen, nieuwe dingen te proberen, verhalen te delen en vooral veel plezier te hebben!

Kijk voor meer informatie op www.feestweekloppersum.nl.

Gegevens

Datum:
21 juni
Tijd:
19:30 - 21:30

Locatie

Marktplein
Marktplein
Loppersum, Nederland
+ Google Maps