14-05-29 Noorderrondrit op de Fiets

Noorderrondrit op de Fiets.

Voor de drie-en-dertigste keer wordt op Hemelvaartsdag de Noorderrondrit op de fiets georganiseerd door de MFAC Loppersum. De fietstoertocht over de afstanden van 150 km en 75 km volgt, waar het kan, de route van de Noorderrondrit op de schaats.

De route leidt de deelnemers langs de mooiste plekjes in de provincie Groningen en wordt door de sportieve deelnemers gezien als de ultieme voorbereiding voor de Elfstedentocht op de fiets die op 2e pinksterdag wordt verreden. Dit is ook te merken aan het aantal deelnemers, het afgelopen jaar mocht de MFAC Loppersum een kleine 1.500 deelnemers begroeten.

 

 

 

 

Hiermee is de Noorderrondrit op de fiets één van de grootste ééndaagse wielerevenementen van de drie noordelijke provincies. 

150 km en 75 km 

Voor de prestatietochten over 150 km en 75 km wordt er gestart tussen 8.00 en 10.00 uur. De startlocatie is de kantine van Sportclub Loppersum, Bosweg 27. De tocht van 150 km leidt de sportieve fietser onder meer langs de dorpen Holwierde, ’t Zandt, Onderdendam, Baflo, Pieterburen, Hornhuizen en Ulrum. Het keerpunt van de route bevindt zich in het vissersdorpje Zoutkamp, waarna de route wordt vervolgd via Schouwerzijl en Winsum richting Groningen.

De tocht over 75 km volgt aanvankelijk dezelfde route als de 150 kilometertocht. Het keerpunt van de route bevindt zich echter in Winsum, waarna de route wordt vervolgd via Bedum, Zuidwolde richting Groningen. Na Groningen gaan beide routes weer richting de startplaats Loppersum. 

Algemeen 

De routes zijn volledig uitgezet met pijlen en er zijn continue vier servicewagens, inclusief EHBO, op de routes aanwezig om gestrande wielrenners weer op weg te helpen. Na afloop is er gelegenheid om te douchen. Alle tochten van de MFAC Loppersum worden verreden onder auspiciën van de Nederlandse Toer Fiets Unie (NTFU). 

Sterren 

De Noorderrondrit op de fiets is door de NTFU gewaardeerd met 1 ster. De MFAC Loppersum heeft de afgelopen maand bij de NTFU 3 sterren aangevraagd voor de Noorderrondrit op de Fiets. Deze aanvraag is in behandeling en als de organisatie kwalitatief voldoet aan de eisen van de NTFU dan wordt de Noorderrondrit op de Fiets de komende jaren een “Klassieker”. 

Inschrijven 

Om deel te nemen aan de Noorderrondrit op de fiets kan men zich voorinschrijven via www.mfacloppersum.nl of www.ntfu.nl. Op de dag zelf kan men ook inschrijven. De kosten bij voorinschrijving bedragen € 9,- per deelnemer, inschrijven op de dag zelf kost € 10,-. Dit bedrag is inclusief verzorging onderweg en een herinneringsmedaille. Dit jaar maakt de organisatie ook weer gebruik van de Scan & Go oplossing van de NTFU; meer informatie over deze oplossing is te vinden op www.mfacloppersum.nl of op www.ntfu.nl.