Goud Gewicht voor goed doel

Goud Gewicht voor goed doel.

Kom in beweging voor je persoonlijke doel én het goede doel

Net als vorig jaar willen Regina Datema-Vast van Gewichtsbeheersingspraktijk Goud Gewicht in Loppersum en Karel Zuiderveld van het Swaithoes in Stedum zich inzetten voor een goed doel. Dit jaar voor de Wensambulance l SANN (Stichting Ambiance Noord-Nederland). Ze hopen wederom enkele duizenden euro’s binnen te halen.

De Wensambulance l SANN  wil ernstig zieke mensen met een beperkte levensverwachting de mogelijkheid bieden om op geheel eigen wijze afscheid van hun leven te kunnen nemen. Mensen die weten dat ze niet meer zullen genezen en wiens leven binnen korte tijd zal eindigen, gaan vaak nadenken over wat ze allemaal hebben meegemaakt en welke wensen en dromen ze nog hebben. De mensen van Wensambulance, vooral (ambulance)verpleegkundigen en ambulancechauffeurs, helpen mensen uit Noord-Nederland d.m.v. begeleidend ambulancevervoer om zo’n wens te vervullen en voegen zo een laatste indrukwekkende ervaring aan het leven toe. Ze brengen mensen naar een voor de persoon bijzondere plek en geven ze zo een speciale dag. 

 

Regina en Karel willen via een sponsoractie voor deze stichting mensen ondersteunen die hun gewicht willen beheersen en/of hun conditie willen verbeteren. Het verbeteren van de eigen conditie en het beheersen van je gewicht is op zich al een prestatie, maar door er een sponsoractie aan te verbinden ten behoeve van Wensambulance word je nog meer gemotiveerd het doel te behalen. Een soort sponsorloop voor volwassenen, met dit verschil dat je nu je eigen prestatie kiest. Sponsoren zul je zelf moeten zoeken en warm moeten maken voor jouw persoonlijke doel en het goede doel. De actie start op zaterdag 15 februari en eindigt op 14 juni. Dan wordt gemeten of je je doel hebt gehaald. Zo ja, dan betalen je sponsoren je uit en kunnen we doneren aan Wensambulance. Heb je het niet gehaald? Dan betaal je een door jou vooraf bepaalde boete, ook weer voor dat goede doel.  

Wat is een persoonlijk doel ?

  • Een gewichtsvermindering, uitgedrukt in BMI (verhouding lengte/gewicht).
  • Een verlaging van je vetpercentage, te meten via een speciale weegschaal die aangeeft hoeveel procent van je lichaam uit vet bestaat en bovendien aangeeft waar dat vet zich bevindt.
  • Een conditieverbetering, te meten door  een verhoging van jouw maximale zuurstofopname.

Hoe kun je dat doel bereiken? 

Ongeorganiseerd: zelf aan de slag. Daarbij kun je gebruik maken van hulpmiddelen als een stappenteller, hartslagmeter of een beweging- en/of eetdagboek.

Georganiseerd: Er zijn allerhande mogelijkheden. Ga voor conditieverbetering uit van minimaal 2 x per week iets ondernemen. 

  • Meedoen aan activiteiten van Sportdorp Stedum. 
  • Trainen bij ’t Swaithoes. Maak een afspraak met Karel over hoe je je conditie gaat verbeteren.
  • Gewichtsbegeleiding bij Regina Datema van Goud Gewicht (www.goudgewicht.nl)
  • Meedoen aan activiteiten van de plaatselijke sportclubs, zoals voetbal, volleybal, tennis,  fietsclub, Zumba, bootcampen, enz. 

Hoe word je begeleid?

Op zaterdag 15 februari starten we de actie in het Swaithoes. Op afspraak, zodat we voldoende tijd voor je hebben. We leggen je persoonlijke doel vast en meten afhankelijk van jouw doel je BMI, vetpercentage  of conditie. Ook stellen we vast wat de boete zal zijn als je je doel niet haalt.

Op zaterdag 12 april doen we een tussenmeting, ook weer in het Swaithoes, om te beoordelen of je op de goede weg zit. Ook zullen we je vragen hoeveel geld je al toegezegd hebt gekregen van je sponsoren als je je doel haalt. Dan wordt al een beetje duidelijk wat voor bedrag we binnen kunnen gaan halen voor Wensambulance. 

De eindmeting is op 14 juni. In het Swaithoes. 

De metingen zijn  allemaal gratis. Voorwaarde is wel dat je meedoet met de sponsoractie.

Wat moet je doen?

Meld je aan via www.swaithoes.nl of maak een telefonische afspraak voor de startmeting op zaterdag 15 februari via 0596-552369.

Denk van tevoren na welk doel je wilt halen.

Begin alvast met het werven van sponsoren.