Gemeente Belangen – D66

Waarom kiezen voor Gemeentebelangen-D66 Loppersum.

Gemeenteraadsverkiezingen gaan over belangrijke zaken in je dorp, Stem op iemand die je kent!

Gemeentebelangen D66 Loppersum combineert een lokale- en een landelijke partij. Lokaal om dicht bij de burgers te staan en landelijk om korte lijnen te hebben met provinciale en landelijke bestuurders.

Hans Sauerborn heeft tien jaar ervaring met gemeentefinanciën en het begeleiden van reorganisaties bij gemeenten. “Over herindelen op zich zijn we het nu gelukkig eens. We horen van burgers dat DEAL groot genoeg is. Wij willen graag de mogelijke varianten met elkaar vergelijken om een goed besluit te nemen. Daarbij mogen de kosten voor de burger niet te hoog worden. We zijn blij dat de financiën van Loppersum nu weer op orde zijn en dat moet zo blijven”.

Jacomine Meyling heeft 25 jaar ervaring in de Jeugdzorg, de laatste 8 jaar als kleinschalige zorgaanbieder. “De gemeente krijgt vanaf 2015 een grote en ingewikkelde klus op haar bordje. Kennis van de sector helpt om de hoofd- en de bijzaken van elkaar te onderscheiden bij de complexe opzet en uitvoering van deze zorgtaken. De zorgvraag van de burger staat centraal, maar het moet met veel minder geld. Bestaande partijen hebben de neiging oude wijn in nieuwe zakken te doen, maar het moet nu ècht anders! De gemeente kan en moet regie voeren op deze ‘verandering’, ten gunste van de burger die gewoon op hulp en ondersteuning moet kunnen rekenen”.