Renovatie Kerkhof

Renovatie Kerkhof

Landschapsbeheer Groningen en de Historische Vereniging Loppersum gaan, met medewerking van het kerkbestuur van Maarland en de gemeente Loppersum, komend seizoen de grafzerken op het kerkhof opknappen. Dit in het kader van ‘Kerken in het groen’, een project dat gericht is op het herstel van de landschappelijke en cultuurhistorische waarden van kerkterreinen.

Het kerkhof en natuurlijk de eeuwenoude Petrus en Paulus kerk vormen samen het gezichtsbepalende hart van het dorp Loppersum. Eerder al hebben ongeveer dertig vrijwilligers, jaren achtereen, de begraafplaats aan de Hofstraat een enorme facelift gegeven. Nu is het kerkhof aan de beurt: het verdient het om er net zo mooi en verzorgd uit te zien als de begraafplaats, waar dankzij alle inspanningen de geschiedenis weer zichtbaar en toonbaar is gemaakt.

Net als vorige jaren wordt er weer op de zaterdag- en woensdagmorgens gewerkt. Er wordt gestart en gepauzeerd bij het huisje op de begraafplaats.

De start van het seizoen is op:

Zaterdag 10 mei

9.00 uur: verzamelen op de begraafplaats (koffie) aan de Hofstraat.

Om 9.30 uur vindt de openingshandeling op het kerkhof plaats door Jacqueline de Milliano (directeur Landschapsbeheer) en Pier Prins (wethouder).

Informatie bij Rini Doff (0596-572009), coördinator, of Nicolette Scholten (secretaris HVL)