Gemeentehuis Middelstum verkocht

Gemeentehuis verkocht

Het voormalige gemeentehuis aan het Concordiaplein in Middelstum is verkocht. Op maandag 4 augustus nam huisarts Ryanne Addink de sleutels in ontvangst. Na een verbouwing gaat het pand fungeren als gezondheidscentrum.

Volgens huisarts Ryanna Addink wordt het pand ingrijpend verbouwd. “Er wordt ondermeer een lift geplaatst en er worden op elke verdieping meerdere behandelruimtes gecreëerd die geschikt zijn voor verschillende zorgdisciplines. Behalve de huisarts en apotheek zal het gezondheidscentrum ook ruimte bieden aan praktijken voor fysiotherapie, mensendieck en podotherapie. Tot slot zal het ook de uitvalbasis zijn voor thuiszorg en de wijkverpleegkundige.” Naar verwachting wordt het gezondheidscentrum vanaf januari 2015 in gebruik genomen.

Behalve het voormalige gemeentehuis zal ook de directe omgeving worden opgeknapt. Wethouder Prins: “Na de zomer wordt gestart met de herinrichting van het Concordiaplein. Vervolgens zal ook het Asingapark opgewaardeerd worden. Dit past geheel in de ambitie van de gemeente Loppersum om Middelstum haar status van aantrekkelijk centrumplan te laten behouden”.