Herkenbare kwesties bij Theater te Water.

Herkenbare kwesties in uitvoering van Theater te Water op 20, 21 en 22 november in de Lopster Kroon. De avonden gingen van start met een persconferentie als introductie met een aangedikte versie van wat Nederland in de media heeft gezien met de minister en de hoge heren van NAM.
 
Door een journalist werd de situatie geschetst van een oud vrouwtje in een bouwvallig huisje dat misschien bij een volgende beving volledig zou instorten en het niet zou overleven. Daar werd nogal lacherig over gedaan, dergelijke oude dametjes in zulke huisjes zouden niet bestaan.
Het toneelspel ging over het oude dametje in het huisje die niet weg wilde en de aardbevingen ontkende.

Zij kreeg bezoek van haar kleindochter die van mening was dat er een expert moest komen, van een nieuwe vlam die ze ontmoet had in dierentuin en ontsnapt was uit een bejaardenhuis, de dochter van deze vlam, van de journalist die voor de belangen van dergelijke oude dametjes opkwam, van bouwvakkers, van de buurman met psychische schade, van de politie en eigenlijk alles en iedereen die je kunt bedenken bij zo’n situatie als je je fantasie de vrije loop laat.
 
Het oude vrouwtje was er niet van gediend dat haar rust zo ruw verstoord werd en deed er dan ook echt alles aan om de rust te laten terugkeren. Een wirwar van al die mensen over de vloer en de relaties hiertussen, zorgden voor een hoop hilariteit.
Het spel werd opgeleukt door geweldige liedjes tussendoor.
Een aantal spelers vertolkten meerdere rollen en de afwisseling van licht en geluid gaf nog eens een extra demensie aan het stuk.
De hele NAM kwestie werd behoorlijk over de top uitgebeeld, maar toch ook zeker herkenbaar

theater.jpg