VALENTIJN IN HOTEL RESTAURANT SPOORZICHT

Op zaterdag 14 februari kwam Spoorzicht met een mooie Valentijnsaanbieding. Een driegangendiner én een roos voor de dames. Mooie aanleiding om eens te proeven hoe de koks onder het bewind van de nieuwe eigenaar koken. Na ruim drie uur gezellig tafelen kunnen we eerlijk zeggen: lekker!
We weten nog dat jaren geleden Hermus en Zandstra, het befaamde recensieduo van het Dagblad van het Noorden, Spoorzicht aandeden. De recensie was zuinig, maar het grootste minpunt kreeg Spoorzicht doordat de gasten niet het gevraagde glas kraanwater kregen geserveerd, maar dik moesten betalen voor een fles bronwater. Die tijd is gelukkig voorbij. Ongevraagd wordt onze karaf water steeds bijgevuld. 

Intussen zit ons gezelschap van zes personen gezellig rond een forse ronde tafel. Het restaurant is behoorlijk vol, maar iedereen heeft zoveel ruimte dat alleen een aangenaam geroezemoes klinkt. En het allermooiste: er is geen muziek! Of de muziek staat zo zachtjes dat we die niet horen. Ook goed. De kaart biedt voldoende keuze voor de vleeseters (de mannen gaan eensgezind voor de eendenborst en zijn zeer te spreken over de perfecte smaak), maar ook de vegetariërs komen goed aan hun trekken. De bijgerechten mogen een beetje niksig zijn, het nagerecht met het geweldig smakend krokante koekje in de vorm van een hart, maakt het weer goed. Dat het beloofde glaasje prosecco ontbreekt is niet erg, we hebben dan al meer dan genoeg wijn gedronken. We komen terug. Zeker als het oude restaurant opgeknapt gaat worden en dan nóg stijlvoller wordt. We verheugen ons op de nieuwe aanleiding.
 
Tekst: Nicolette Scholten

roos.jpg