2015-07-05 Opening expositie ‘Henk Krist’ in Ewsum

Op 5 juli is om 16.00 uur de opening van de expositie van de schilderijen van Henk Krist in het Koetshuis van Ewsum in Middelstum. Kunstenaar en dichter Minne Velstra verricht de openingshandeling en het geheel wordt feestelijk omlijst door Ineke Meeuwes en Hilda Benes op accordeon. De expositie is tot en met 30 augustus 2015.
 
Henk Krist heeft als schilder al menigmaal geëxposeerd in binnen- en buitenland en onderscheidt zich in zijn werk door zijn heel eigen, enigszins onbeholpen, onvergelijkbare stijl. Dit ondanks zijn opleiding op de kunstacademie; hij noemt zichzelf dan ook amateur van beroep.

Zijn werk is tragikomisch en naïef. Het hoofdmotief is de mens zelf , zijn strijd met het bestaan ontdaan van de schone schijn. Mogelijk is dit beïnvloed door zijn werk in de psychiatrie. Behalve portretten richt zijn werk zich ook op het landschap en de boeren die hun land bewerken.
Alhoewel hij een Fries is, laat hij zich liever inspireren door het Groninger Hoogeland, mede doordat hij een groot liefhebber van het werk van de Groninger Ploeg is.

Henk Krist als muzikant bespeelt de orgels van o.a. Middelstum en Huizinge. “moderne psalmen” noemt hij ze wel. Tevens maakte hij de inmiddels al uitverkochte cd : “Krist speelt Krist” op de piano.

Een veelzijdig kunstenaar die zich dagelijks laat verwonderen door het ongewone van het ongewone.

Openingstijden: woensdag t/m zondag 13.00 uur tot 16.00 uur
Openingstijden wo. t/m zo. 13.00 -16.00 uur
Koetshuis Ewsum, Oosterburen 1, Middelstum
Info: www.beetkebenieuwd.nl, tel. 0595 551829
Op facebook: https://www.facebook.com/beetkebeniewd

2015-07-05-opening-krist_1.jpg

2015-07-05-opening-krist.jpg