BOLLEN PLANTEN IN DE NIENHUISTUIN

Midden in de zomer, op de heetste dag van het jaar ( 4 juli), heeft een groep Lopsters allerlei plannen en ideeën geschetst voor een mogelijke invulling van de ‘Nienhuistuin’: het grote, nu ongebruikte stuk grond achter de Wijmersweg, waar vroeger de kwekerij en de kassen van de familie Nienhuis stonden. Al die plannen zijn inmiddels verwerkt in een prachtig Schetsboek. Dit Schetsboek wordt op 3 oktober gepresenteerd aan iedereen die geïnteresseerd is. Maar eerst worden er tulpenbollen geplant langs de sloot in de tuin.

Bollen planten
Een gemakkelijke manier om ervoor te zorgen dat de tuin in het voorjaar er fleurig bij staat, is het planten van bollen, langs de randen van de sloot. We hebben hiervoor de medewerking gekregen van John Schilder (Lopster Kleitulp). Als we met veel mensen zijn, is het werk zo gepiept. Wilt u meehelpen? Kom dan op 3 oktober om 15.00 uur langs. En als u een pootstok heeft, is het helemaal mooi!

Schetsboek
Na het werk is er koffie, thee en iets lekkers in het huisje naast de molen (16.00 uur). Daar zullen we het Schetsboek presenteren.
Wilt u alleen naar de presentatie komen? Dat kan natuurlijk ook. Het is voor ons wel handig om te weten hoeveel mensen er ongeveer komen. Mail even naar lopsteraalbeern@gmail.com of bel 572119.