LOPEC kan het dak op

Het Lopster Energie Collectief (LOPEC) heeft een subsidie gekregen van de provincie van maar liefst € 34.722! Tjitse Mollema, initiatiefnemer van het eerste uur, mocht de cheque ontvangen uit handen van gedeputeerde Nienke Homan. LOPEC is daarmee een van de zes dorpsinitiatieven in Groningen die aan de slag kunnen.

Met deze subsidie worden collectieve zonnepanelen bijna net zo rendabel als zonnepanelen op je eigen dak. En dat is mooi, omdat niet iedereen die wel zonnepanelen wil, een geschikt dak heeft. LOPEC kan nu dus het dak op. Letterlijk. Als coöperatie in oprichting (met nu al ruim 40 potentiële leden) gaat LOPEC praten met Piet Glas aan de Stedumerweg. Glas is bereid om zijn dak ter beschikking te stellen. Daar is plaats voor zo’n tweehonderd zonnepanelen.

Een eerste stap dus op weg naar een energieneutraal Loppersum. LOPEC wil namelijk meer dan alleen een zonnedak. Het doel van de coöperatie moet zijn: besparen en opwekken van en handel in groene stroom.

Overweegt u om lid te worden, heeft u belangstelling of wilt u meer informatie? Laat het even weten. Bel 0596 572119 of mail naar samenzonnepanelen@outlook.com.

Tjitse Mollema krijgt de cheque overhandigd