Foto’s kerstconcert Luthers Bach Ensemble

Op 11 december werd het bijna traditionele kerstconcert weer gegeven in de Petrus & Pauluskerk te Loppersum door het Luthers Bach Ensemble die in 2006 opgericht werd met de wens om meer Bach-cantates ten gehore te brengen.

Het LBE is het enige semiprofessionele oude-muziekensemble in het Noorden van Nederland met orkest en koor en trad op met de volgende solisten:

De Canadese Stefanie True (sopraan) studeerde in 2003 aan de York University in Toronto waar zij haar Bachelor of Fine Art diploma haalde en daarna studeerde aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag waar zij in 2009 haar Master diploma Oude Muziek haalde.

Alexandra Rawohl (mezzosopraan) studeerde zang aan de Hochschule fur Music in Detmold en aan het Sydney Conservatorium of Music. Ook won ze de eerste prijs in het Bundeswettbeweb Gesang in Berlijn. Haar repertoire van de mezzosopraan omvat werken van de Renaissance tot hedendaags composities.

William Knight (tenor) begon zijn carrière als koorknaap van Saint Paul’s Cathedral in Londen. Hij studeerde muziek aan de York University waar hij tenorzanger was bij de kathedraal van York. Op dit moment is hij freelance zanger in Europa en zingt regelmatig bij het Collegium Vocale Gent, Cappella Amsterdam, Nederlands Radio Koor, Egidius en bij de BBC Singers; het zijn er te veel om op te noemen.

David Greco (bas) begon zijn operadebuut als Papageno in Mozart Zauberflöte. Niet lang daarna, in 2006, kreeg hij de rol van Perichaud in La Ronde van Rossini met het Sydney Symphony Orchestra. In 2008 verhuisde hij naar Nederland om zijn studie te vervolgen aan het Koninklijk Conservatorium.

Al dit toptalent stond onder de artistieke leiding van Tymen Jan Bronda. Als dirigent is hij ook verbonden aan het kamerkoor Tirana uit Groningen. Ook nam hij in 2012 het initiatief tot reconstructie van het voormalig Schnitgerorgel (1699-1717) van de Lutherse kerk te Groningen.

Het niveau was met recht hoog te noemen. Dat waardeerde ook het publiek dat met ongeveer 160 mensen op dit evenement was af gekomen, men luisterde aandachtig naar werken van Johan Sebastian Bach (1685-1750), Arcangelo Correlli (1653-1713) en Marc-Antoine Charpentier (1643-1704), kortom voor de liefhebber genieten.

Tekst en foto’s: C.Bomekamp
bron: Stichting Luthers Bach Ensemble

{phocagallery view=switchimage|switchheight=360|switchwidth=416|basicimageid=7790} {phocagallery view=category|categoryid=133|limitstart=0|limitcount=34|enableswitch=1|detail=8}