Pelgrimeren rond Loppersum

Op zondagmiddag 13 maart om 14.00 uur wordt er een pelgrimstocht georganiseerd door de initiatiefgroep “Pelgrimeren in Noord Groningen” met start- en finishlocatie Rijksweg 273 Winneweer. In deze pelgrimswandeling zal het bezoek aan de Petrus- en Pauluskerk te Loppersum centraal staan. De rondwandeling duurt ongeveer 3 uur en heeft een afstand van ca. 8 km.  De kosten bedragen € 3- p.p. waarvan € 1,- euro wordt gedoneerd aan de kerk.
Pelgrimage is een eeuwenoud verschijnsel. Al in de 3e eeuw na Chr.  gingen er mensen op pelgrimstocht naar heilige plaatsen. De initiatiefgroep “Pelgrimeren in Noord Groningen” heeft een eigentijdse vorm van pelgrimage ontwikkeld waarbij er 5 tot 8 km wordt gewandeld, er een middeleeuwse kerk wordt bezocht en men vrijblijvend kennis kan maken met de christelijke  spiritualiteit van 20 eeuwen door middel van allerlei werkvormen. De architectuur en de kunstvormen in de kerk vertellen elk hun eigen verhaal en we proberen te achterhalen wat de inspiratie was van bouwlieden en kunstenaars. Voorts zullen we tijdens de wandeling ook de sporen van 2500 jaar cultuurlandschap ontdekken waarin kerken en kloosters ook een belangrijke rol hebben vervuld.
 
Deze initiatiefgroep wil de komende jaren de circa 100 middeleeuwse kerken in Noord Groningen bezoeken met maandelijkse wandelingen op de zondagmiddag van 14.00-17.00 uur.
De overige pelgrimswandelingen in 2016 zijn op: 10 april in Middelstum,  8 mei in Aduard, 12 juni in Ezinge, 11 september in Ulrum, 9 oktober in Krewerd en 13 november in Wittewierum.
 
Voor online aanmelding en meer informatie: www.groningsepelgrimage.nl of Facebook.com/PelgrimerenNrdGroningen