Historische Vereniging zoekt materiaal over koninklijke bezoeken

Veel Lopsters zullen zich het bezoek van de toenmalige koningin Beatrix aan Loppersum nog herinneren. In 1990 bezocht ze ons dorp. Minder mensen weten, dat ze daarmee in de voetsporen trad van haar moeder Juliana, die ons dorp in 1965 aandeed en de Petrus en Pauluskerk bewonderde. Ook haar grootmoeder Wilhelmina kwam naar Loppersum, in 1929. De Historische Vereniging Loppersum wil voor Koningsdag 2016 een kleine tentoonstelling inrichten over de koninklijke bezoeken aan ons dorp. Hebt u thuis nog foto- of videomateriaal liggen?

Was u in 1990 een schoolkind en hebt u uw zelfgeknutselde kroon nog? Weet u nog wat Juliana zei toen ze in 1965 door de kerk wandelde? Zit er in het familiearchief nog een mooie herinnering aan Wilhelmina’s bezoek in 1929? Of hebt u nog andere dierbare herinneringen waarmee u de HVL kunt helpen de tentoonstelling vorm te geven? We zouden ze graag van u lenen!

Neem contact op met de HVL via info@hvloppersum.nl of bel naar Els Zwerver, 851382. We zullen uiteraard voorzichtig omspringen met het materiaal dat ons in bruikleen wordt gegeven. Alvast hartelijk dank voor uw hulp en medewerking!

 


Koningin Wilhelmina op bezoek in Loppersum, 1929.