‘Dikke trekker’ op de jaarmarkt

Op de Jaarmarkt in Loppersum is de stichting Bevordering Verkeers Educatie aanwezig op het Markplein. Op de 21ste September komen ze met een enorm gevaarte van 12 meter lang en 3,5 meter breed. Met 2 instructeurs beantwoorden ze allerlei vragen en kunnen ze alles vertellen over het rijbewijs voor landbouwvoertuigen. Veel aandacht wordt gegeven aan de dode hoek bij grote voertuigen.

Met name de grootte van de Landbouwvoertuigen en hoe er mee om te gaan in het verkeer zal worden belicht. Er is speciaal voor de landbouw en loonbedrijven die met landbouwvoertuigen (LBT alsmede MMBT) op de openbare weg rijden, een Veiligheidstraining Landbouwvoertuigen ( CCV-erkend). Er is verder als voorbereiding op het T-rijbewijs een handelingsanalyse gemaakt. Iedereen die daar belang bij heeft kan dit opvragen tijdens- en op de Jaarmarkt.

Betreft Onderwijs, kinderen vanaf ongeveer drie jaar nemen al deel aan het verkeer, vaak staan we daar niet bij stil, maar dit is wel degelijk zo. Het is belangrijk, dat kinderen al op vroege leeftijd geleerd wordt wat de spelregels zijn en hoe ze zich moeten gedragen in het verkeer. Dit leren moet door de jaren heen worden voorgezet, Dit wordt Permanente Verkeerseducatie ( PVE) genoemd. Hierdoor kunnen ongelukken voorkomen worden.

De SBV is in Loppersum aanwezig met 2 instructeurs, een tent en een trekker met aanhanger van 12 meter lang en 3.5 meter breed. Speciale aandacht zal er zijn voor de dode hoek bij grote voertuigen (landbouwvoertuigen). 

Nog een reden om naar de jaarmarkt te gaan. 

2016-09-19-Jaarmarkt-trekker.jpg

De trekker van deze afbeelding zal niet aanwezig zijn, dit is gewoon een indrukwekkend plaatje vanaf het internet. Welke trekker er wel komt zullen we de 21ste zien op het marktplein